La Vanguardia (Català)

Els rics canvien de barri

La Barcelonet­a, la plaça de la Concòrdia i el passeig de Sant Joan s’omplen de superpisos

- ROSA SALVADOR

Els pisos de luxe ja no estan només a la zona alta. Mentre les famílies benestants locals ho tenen clar, i a l’hora de comprar casa trien el Turó Park, l’arribada a Barcelona de rics de tot el món ha portat el luxe a nous barris. Així, el quart carrer més cotitzat de Barcelona és ara el passeig Joan de Borbó, on els pisos senyorials es venen a un preu mitjà de 6.000 €/m2 i donen als seus propietari­s unes magnífique­s vistes al Port Vell, i al continu flux de turistes i manters que va de Ciutat Vella a la Barcelonet­a. Segons Oriol Canal, director general d’Engel & Volkers Barcelona, “els estrangers valoren les vistes al mar, que puguin arribar caminant a Ciutat Vella, viure en edificis històrics amb detalls originals ben conservats i poder parlar en anglès a qualsevol lloc. El 80% de les vendes a Ciutat Vella les fem a clients estrangers. En canvi a la zona alta el 80% dels compradors són nacionals, generalmen­t famílies que valoren més viure en edificis nous, amb pàrquing, a prop de bones escoles i de serveis”.

Segons Engel & Volkers, els compradors nacionals i internacio­nals coincideix­en a situar l’avinguda Pearson com el carrer més cotitzat de la ciutat, encara que ja pràcticame­nt només compren allà els estrangers: els habitatges unifamilia­rs de l’avinguda es venen a un preu mitjà de 13.000 euros/m2. Al Turó Park, al carrer més car, Pau Casals, sovintegen els pisos de 600 m2 de superfície i el preu mitjà és de 10.000 euros/m2, però arriba als 12.000 euros als àtics amb vista al parc. També a Sarrià-Sant Gervasi la immobiliàr­ia destaca el carrer Pau Alcover, amb els pisos a un preu mitjà de 7.500 euros/m2.

L’Eixample concentra alguns dels carrers senyorials més cobejats, com ara passeig de Gràcia, Rambla Catalunya o Enric Granados, però els dos carrers emergents de la zona estan més allunyats d’aquell eix: són el passeig de Sant Joan (5.500 euros/ m2) i la plaça de la Concòrdia (5.700 euros/m2), a les Corts, on conviuen compradors nacionals i internacio­nals. El carrer Parlament, amb pisos a un preu mitjà de 4.800 euros/m2, reflecteix la puixança del nou barri de moda, el Poble Sec. Però els que elegeixen un barri bohemi continuen optant majoritàri­ament per Gràcia, on els pisos arriben als 5.500 euros/m2 al carrer Verdi i una mica menys, 4.500 euros/m2 de mitjana, a Gran de Gràcia.

Oriol Canal assegura que els pisos de luxe acumulen una pujada del 7% respecte a l’estiu del 2017, però en els últims mesos, des de l’1 d’octubre, han deixat de pujar, en contrast amb les pujades a ritmes del 20% anual que tenien al 2017. “Tenim els preus en màxims històrics a Sarrià, Ciutat Vella, les Corts, Gràcia i Diagonal Mar. Som als nivells del 2007, i ja no és fàcil continuar pujant”, va considerar Canal, que va recordar que el relleu en les pujades el prendran ara altres barris més perifèrics, on els preus han pujat menys.

Les famílies locals benestants elegeixen el Turó Park i els estrangers Ciutat Vella; tots, Pearson

 ?? ÀLEX GARCIA / ARXIU ?? Els habitatges del passeig Joan de Borbó arriben ara als 6.000 euros/m2
ÀLEX GARCIA / ARXIU Els habitatges del passeig Joan de Borbó arriben ara als 6.000 euros/m2

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain