La Vanguardia (Català)

Ànima de Barcelona

Virginia & The Woolfs donen vida amb respecte i energia a clàssics del blues i el soul

- Barcelona

On es mouen amb més solvència, seguretat i brillantor és en un oceà sonor en què cohabiten blues, soul i black music , és a dir, música negra. Almenys això és el que es pot llegir sobre el concert que el combo Virginia & The Woolfs oferirà al Harlem Jazz Club aquesta nit.

Un grup en format de quintet que té Barcelona com a centre d’operacions profession­als és el que està darrere d’aquest nom artístic. I, lògicament, qui l’encapçala és una Virginia, aquesta vegada Virginia Vi, una cantant de veu poderosa i àmplia coloratura que s’endinsa amb domini en el que ells mateixos defineixen parcialmen­t com “un repertori destil·lat d’artistes de blues i soul dels cinquanta, seixanta i setanta”. Es tracta d’una formació composta per músics experiment­ats procedents d’Alemanya, França i Irlanda, i també de l’escena nacional.

Els directes de la banda, amb la presència i la veu de Vi com a imant indiscutib­le, són el seu gran fort, ja que transmeten una formidable energia, frescor i optimisme. El gaudi està assegurat amb aquest equip format, a més de la vocalista líder, pel guitarrist­a Brian O’Mahony, el teclista Stéphane Jaïs (tots tres a la foto), el baixista Dara Luskin i el bateria Xavi Tomàs. I és que en el viatge sonor i estilístic en què es converteix qualsevol dels seus concerts l’aficionat podrà escoltar el blues i el soul que van popularitz­ar Mary Wells, Etta James, Tina Turner o Aretha Franklin, però també blues i soul més contempora­nis d’Amy Winehouse, Duffy o Imelda May.

 ??  ?? HARLEM JAZZ CLUB. 22.30 HORESVIRGI­NIA & THE WOOLFS
HARLEM JAZZ CLUB. 22.30 HORESVIRGI­NIA & THE WOOLFS

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain