La Vanguardia (Català)

Barcelona, degradada

-

La degradació de Barcelona és evident. Vaig deixar de viurehi poc després dels Jocs Olímpics. Cada vegada que hi torno trobo que la ciutat ha empitjorat en molts aspectes, arribant aquests últims anys a no tenir res a veure amb la ciutat bonica, moderna i cuidada que era abans.

La desaparici­ó dels comerços antics substituït­s per negocis de cara al turisme més vulgar ja feia preveure una metamorfos­i que no es recuperari­a. Aquest turisme ha fet encarir l’habitatge, i això ha anat fent fora molts barcelonin­s de sempre. La permissivi­tat amb certes actituds incíviques d’algunes persones produeix una insegureta­t real, afegida a la brutícia palpable en molts barris. La sensació de caos i empitjoram­ent es veu clarament quan ciutadans que compleixen amb totes les seves obligacion­s conviuen amb altres que miren de viure sense esforçar-se per a res, aprofitant-se de les mancances del sistema o malbaratan­t recursos que paguen els altres.

L’encant d’aquella Barcelona que va mostrar-se al món amb els Jocs Olímpics s’ha deixat perdre. Fer-la malbé del tot és qüestió de temps. Mentre tinguem turistes que vinguin semblarà que tot va bé, però es comencen a sentir moltes veus sobre la seva degradació.

E.I. RODRÍGUEZ PITARQUE

Torroella de Montgrí

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain