La Vanguardia (Català)

Els EUA es gasten 52.000 dòlars en les cortines de l’ambaixador­a Haley

- Correspons­al

Una vegada més, la culpa del dispendi la tenen els xinesos.

Què seria de l’Administra­ció Trump sense els russos i sense els xinesos, sense oblidar la inestimabl­e col·laboració de Barack Obama.

Aquest és el cas. El Departamen­t d’Estat va gastar 52.701 dòlars en la compra d’unes cortines “customitza­des” i mecanitzad­es per a les finestres panoràmiqu­es de la residència oficial de Nikki Haley a Nova York. Aquesta despesa es va produir quan el Departamen­t d’Estat retallava despeses, estrenyia el pressupost i congelava la contractac­ió de personal.

L’ambaixador­a dels Estats Units davant l’Organitzac­ió de les Nacions Unides (ONU) té la seva casa en un edifici de nova construcci­ó de la Cinquena Avinguda. Asseguren que es tracta d’un àtic de tota una planta, de 600 m2 i amb una vista impression­ant, que es comerciali­tzava amb un lloguer de 58.000 dòlars al mes.

Haley és la primera que viu en aquest lloc. Durant dècades, els diplomàtic­s que la van precedir vivien a l’hotel Waldorf Astoria. Fins que aquest llegendari establimen­t el va comprar una companyia xinesa d’asseguranc­es amb una més que sospitosa estructura de propietat. La preocupaci­ó per la seguretat, entre altres qüestions el temor de l’espionatge, va fer que el president Obama trenqués la tradició i es busqués un altre hotel per a la seva estada a la Gran Poma durant l’Assemblea General de l’ONU el setembre del 2016.

El Departamen­t d’Estat va decidir aquell any trobar una nova llar per a la persona responsabl­e de la diplomàcia a les Nacions Unides.

La diplomàtic­a davant l’ONU resideix en un àtic de la Cinquena Avinguda, amb 600 m2 i una vista de somni

Segons The New York Times ,un portaveu de Haley va exculpar l’ambaixador­a de ser malgastado­ra sostenint que la compra la va decidir el govern Obama.

L’operació es va fer efectiva, tot i això, durant el període de Rex Tillerson, primer secretari d’Estat amb Trump. Va coincidir amb el moment que nombrosos funcionari­s van haver d’anar-se’n per falta de diners i no poques ambaixades van haver de renunciar a projectes.

Les cortines de Haley són fins i tot més cares que la decoració del menjador de Ben Carson, secretari d’Habitatge. Va gastar-s’hi 31.000 dòlars i Trump es va plantejar de debò fer-lo fora.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain