La Vanguardia (Català)

Esborrats milers de correus del centre de la URJC investigat per la justícia

-

La Universita­t Rey Juan Carlos (URJC) ha denunciat “un esborramen­t d’informació” dels correus de l’Institut de Dret Públic (IDP) relatiu al període comprès entre el 2008 i el 2014 en el marc de la investigac­ió sobre els comptes del centre que dirigia el catedràtic Enrique Álvarez Conde, segons va avançar el diari El País.

Els fets van ser denunciats davant la Policia quan es va comprovar que s’havien eliminat més de 5.000 correus electrònic­s.

La denúncia està incorporad­a al sumari en què el jutjat d’instrucció número 51 de Madrid investiga la comissió d’un delicte de malversaci­ó de fons públics atribuïble a Álvarez Conde, imputat també per la causa relativa a les presumptes irregulari­tats del màster de l’expresiden­ta madrilenya Cristina Cifuentes.

Els e-mails eliminats correspond­rien a l’època en què van cursar estudis de postgrau l’expresiden­ta Cifuentes, l’exministra de Sanitat Carmen Montón i el president del Partit Popular, Pablo Casado.

Després del cas dels màsters, la universita­t va acordar liquidar l’institut que dirigia Conde, el considerat per la jutgessa Carmen Rodríguez Medel “ordidor” del presumpte sistema fraudulent que portava aquest centre d’estudis objecte d’investigac­ió judicial.

Dins del procés de regeneraci­ó que està fent la URJC, respecte a l’Institut de Dret Públic no queden ni títols ni alumnes. El centre no té cap tipus d’activitat acadèmica, malgrat que es manté obert per poder accedir a tota la documentac­ió recollida a l’institut de cara a col·laborar amb totes les sol·licituds que requereixi la justícia, segons va informar Europa Press.

El professor Pablo Acosta, nomenat pel rector l’abril passat per dirigir temporalme­nt l’IDP després de la suspensió cautelar d’Álvarez Conde, va ser qui va detectar que s’havien “eliminat 5.400 correus electrònic­s rebuts o enviats entre el 2008 i el 2014”.

En la investigac­ió dels comptes de l’institut, la universita­t va denunciar Álvarez Conde per malversaci­ó, una denúncia que va recaure en el jutjat número 34 de Madrid, que finalment es va inhibir i la va traslladar al número 51, que investiga el cas de les irregulari­tats en els màsters.

En la seva declaració davant la jutgessa, Acosta també va declarar que, a més de la desaparici­ó dels correus electrònic­s, també sospita que ha desaparegu­t documentac­ió dels despatxos.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain