La Vanguardia (Català)

Nova referència ceretana

La Buixeda, a Alp, amb Enrique Valentí al capdavant

-

Alguns dels nostres lectors es deuen haver preguntat com superen els llargs hiverns molts dels restaurant­s d’aquesta comarca pirinenca. És sabut que bona part dels cuiners que han obert un local en aquesta zona han fracassat en el seu projecte. Per què? Quin estrany malefici penja sobre un territori tan freqüentat?

En aquesta secció hem parlat de les pizzes d’en Fabián, de Cal Jet; de Massó, a l’hotel Paulita; de la Torre del Remei de Josep Maria Boix; de Ca la Nuri; de L’Embut a Llívia, de l’hostal d’Escadarcs; del Querforada­t; del Sant Marc de Valicourt i d’alguns més: molt pocs continuen avui dia.

Aquest estiu, un altre xef ha desembarca­t als voltants del poble d’Alp. Qui lidera aquest projecte és un vell amic de tots els qui seguiu 5 a Taula, i autor de restaurant­s d’èxit a Barcelona com ara el Casa Paloma, el Chez Coco o el Bar Bas. Actualment està al capdavant del Marea Alta.

Enrique Valentí és fi i precís en els objectius, exigent en la cuina i enormement social en el tracte. Precisamen­t amb aquests valors, llargament contrastat­s, La Buixeda ha omplert des del primer dia. Ha estat un estiu llarg i fatigant que ha expandit la bona nova per tota la comarca de la Cerdanya.

Enrique Valentí treballa, en aquest elegant mas d’Alp, una cuina de muntanya que s’entén i es degusta com a tal: gustosa, robusta, i amb classe. Variada i apetitosa; xarcuteria del país ben presentada, cigrons amanits amb un bon toc, tomàquets de temporada amb bonítol picant, truites històrique­s de trinxat, de salsa brava o de cap i pota. I, sobretot, els guisats que Enrique Valentí domina com ningú, recuperant la tradició i sense oblidar l’evolució: les llenties amb guatlles, les mongetes de Santa Pau, la cua de bou o els canelons de festa major.

Un receptari més refinat que el que el seu simple enunciant deixa entreveure. Uns plats més cuinats del que pot esperar la clientela. Bravo, Enrique! Has tornat a encertar la diana i tant de bo que en aquesta ocasió la parròquia estigui a l’altura.

 ??  ?? Erik Baro Correa, cap de sala, i José Carlos Romero Meyssen, xef del restaurant La Buixeda
Erik Baro Correa, cap de sala, i José Carlos Romero Meyssen, xef del restaurant La Buixeda

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain