La Vanguardia (Català)

La filla de Madonna renova l’estil sireneta

-

Mentre la seva mare viatjava de Londres a Lisboa en classe econòmica (el que va provocar molta literatura a les xarxes), Lourdes León, Lola, reprenia la seva faceta de model a la passarel·la de Nova York. Però això sí, la filla gran de Madonna, de 21 anys, ho va fer a la seva manera, és a dir reivindica­nt el dret a no depilar-se de les que com ella defensen el moviment sobaquemer. Conseqüent amb la seva idea que el pèl corporal és bonic (fins i tot el de les axil·les) i un dret femení i feminista, va mostrar les seves cames peludes apareixent per sota dels texans desconstru­ïts que la firma Gypsy Sport va escollir per a la seva sortida. Amb un escarit top de cadenes, petxines i perles i amb el biquini apareixent per sobre dels pantalons esquinçats amb què la marca va presentar una versió punk de l’estil sireneta, va confirmar que ha heretat la naturalesa provocador­a de la seva mare. I que sap dosificar-la igual que ella.

La primogènit­a de Madonna i del que va ser el seu preparador físic fa més de 20 anys (el cubà Carlos León) acostuma a tenir activat un perfil molt baix. Però quan vol fer-se notar ho aconseguei­x a la primera i en treu el rendiment mediàtic desitjat.

Després d’estudiar a la La Guardia High School of Music & Art & Performing Arts (allà va conèixer al seu primer amor, el també actor Timothée Chalamet, que va ser nominat a un Oscar pel seu paper de gai a Call em by your name), ara continua amb la seva formació a la Universita­t de Michigan. Per seguir amb els seus estudis, va decidir no acompanyar la seva mare quan va marxar amb els germans petits a Lisboa, on David (adoptat el 2006 a Malawi) juga a futbol pel Benfica.

I així, sola però completame­nt decidida a fer la seva vida Lola ha anat evoluciona­nt de forma decidida en el món de la moda. La nena que el 2010, va declarar que no tenia xarxes socials perquè no esta- va disposada a que la jutgessin va obrir el seu propi blog precisamen­t aleshores, quan només tenia 13 anys. Amb el blog materialgi­rlcollecti­on.com llançava la seva pròpia línia de roba, anomenada Material Girl i feta, esclar, en col·laboració amb Madonna. L’estil? Preus econòmics (uns 25 euros la peça) i una clara inspiració en els anys 80, època de la que explicava en la seva primera cita del blog que n’està completame­nt enamorada. Començava, ben aviat, a provocar i a marcar tendència com la seva progenitor­a...

Però les semblances amb la mare no s’acaben aquí ni de bon tros. Lourdes León també segueix fidelment l’ empremta de Madonna (la gran musa de Jean Paul Gaultier) en la seva relació amb els dissenyado­rs de moda més afamats i afronta amb la mateixa actitud les crítiques dels qui no entenen els seus estilismes.

Acostumada a ser sempre entre els grans (fa uns dies era una de les influencer­s convidades a la festa més sonada de Jeremmy Scott, recentment va col·laborar amb Converse i abans va ser la imatge d’un dels perfums de l’Stella McCartney), aquesta provocador­a per vocació va respondre dijous amb un storie dedicat a tots els qui van criticar la seva versió de sireneta a la passarel·la novaiorque­sa. Va deixar molt clar que no li importa en absolut el que puguin dir d’ella.

 ??  ??
 ??  ?? Pèl feminista i femení. Fidel a la seva defensa de no depilar-se, la filla de Madonna porta les cames i les aixellesam­b pèl
Pèl feminista i femení. Fidel a la seva defensa de no depilar-se, la filla de Madonna porta les cames i les aixellesam­b pèl

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain