La Vanguardia (Català)

“‘Velvet Colección’ ha estat com canviar de classe però seguir al mateix col·legi”

-

Les galeries de moda més populars de la televisió reben en l’arrencada de la segona temporada de Velvet Colección l’encàrrec més important de la seva història: el vestit per a la coronació de Farah Diba, la reina de l’Iran. Una gran notícia que amaga uns foscos interessos del cònsol iranià Omar Ahmadí, que interpreta el nou fitxatge Andrés Velencoso. L’obsessió d’Omar per Clara Montesinos és la trama principal dels nous episodis, tal com avança l’actriu que li dona vida, Marta Hazas (Santander, 1977), actualment de gira amb l’obra teatral 5 y acción, amb Javier Veiga, el seu marit, i Carlos Sobera. Movistar+ va estrenar ahir en el seu servei a la carta el segon lliurament complet de Velvet Colección, tres dies després d’anunciar-se que s’acabarà en la tercera temporada. Ja se sent la protagonis­ta de Velvet Colección o encara la veu com una sèrie molt coral? És veritat que és una història molt coral, però el cert és que aquesta temporada m’he sentit molt protagonis­ta perquè tota la trama ha girat al voltant d’un viatge que fa el meu personatge a l’Iran que coincideix amb la tornada des de Londres d’en Mateo (Javier Rey). Per mi, ha estat una il·lusió enorme que ja des de la temporada passada em cedissin el testimoni per capitaneja­r les galeries.

En aquest viatge a l’Iran hi participa el cònsol que interpreta Velencoso. Quina relació hi té la Clara? El personatge de Velencoso ve a les galeries Velvet amb uns interessos una mica tèrbols. Ve a fer negocis amb Godó (Imanol Arias) i s’encapritxa amb el meu personatge. Farà xantatge a Godó per aconseguir una cita amb mi i després utilitzarà tots els estratagem­es possibles per portar-me a l’Iran amb l’excusa de comprar unes teles. I allà em ficaré en bastants embolics...

Al final del primer lliurament, Javier de la Riva (Asier Exteandía) tenia un accident. Patiran els espectador­s? Una miqueta, però des d’aquest punt tan tendre i divertit que sempre ha tingut l’univers Velvet. Serà un patiment relatiu.

Nota gaires diferèncie­s entre Velvet i

Velvet Colección? És cert que en la primera temporada, que va ser frontissa, vaig sentir que hi havia una continuïta­t a un 80%, però ara crec que Velvet Colección ja té una identitat pròpia amb les noves incorporac­ions. En la factura també ha canviat una mica. Crec que en aquesta temporada hem agafat un to que fa la sensació que en aquesta sèrie ara hi cap tot, amb un munt de trames que no té qualsevol ficció televisiva; per exemple, de sobte, aquest any tenim una història més d’aventures, a l’estil James Bond, que no existia al Velvet original. Hem sabut donar-hi la continuïta­t per agradar a la gent que seguia Velvet, però també oferir una part més innovadora que permet enganxar públic nou.

Què ha trobat més a faltar de la primera etapa de la sèrie?

En aquesta sèrie sempre trobaré a faltar Cecilia Freire (Rita a la ficció) i Paula Echevarría (Ana), perquè són les meves amigues de l’ànima amb qui vaig arrencar el projecte. És cert, però, que continuo tenint-hi Javier Rey, Asier Etxeandía o Adrián Lastra, i la veritat és que s’ha mantingut el bon rotllo del rodatge, també gràcies en part a la manera com treballa la productora Bambú. I els actors que s’hi han incorporat aquest any, com Imanol Arias, Adriana Ozores, Marta Torné i Andrés Velencoso, també han pujat a aquest carro. Ha estat com que et canviïn de classe però continuant al mateix col·legi.

La següent temporada, la tercera, serà l’última. Li preocupava que s’allargués massa l’univers Velvet? A mi que s’allarguin les sèries no m’ha semblat mai un motiu de preocupaci­ó; al contrari, em preocupa quan una sèrie dura molt poc. En aquest sentit estic molt contenta de la durada d’aquesta. Un luxe.

 ?? EREA AZUMENDI ?? L’actriu torna a ser la Clara a la sèrie de Movistar+
EREA AZUMENDI L’actriu torna a ser la Clara a la sèrie de Movistar+

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain