La Vanguardia (Català)

Sagrat Cor Sarrià impulsa una revolució educativa

El col·legi reuneix un miler de persones a l'acte 'Impulsa' que aborda els canvis educatius que porta a terme per preparar els seus alumnes per afrontar el futur

- GEMMA MARTÍ

Impulsa, impulsa, impulsa, impulsa…

impulsa Dijous al vespre, el terme va

trending topic ser al col·legi Sagrat Cor Sarrià. Aquest va organitzar l'acte "Impulsa" per compartir amb les famílies d’alumnes, exalumnes, professora­t i personal no docent la transforma­ció educativa que està portant a terme per formar els ciutadans del segle XXI. “Es tracta de formar persones íntegres, amb valors, compromese­s amb la societat, però amb una bona preparació en l'àmbit profession­al”, va declarar la directora del centre, Pilar Clarasó (Clarín).

La trobada, celebrada al camp de futbol de l'escola, va comptar amb l’assistènci­a de personalit­ats com Enric Puig, secretari general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, representa­nts d’Inspecció educativa, membres de la Fundació Nexe i diferents empresaris i col·laboradors del col·legi, com la Fundación Ricardo Fisas.

Durant l’acte, presentat pel periodista Rafa Vilasanjuá­n i l’alumna de 5è de primària Míriam Mayoz, el president del patronat de la Fundació Sagrat Cor, David Vila, va destacar que la societat actual està en procés de canvi i les necessitat­s educatives estan canviant. “Els centres educatius no poden quedar al marge d’aquests canvis i el Sagrat Cor Sarrià impulsa una nova etapa per afrontar el futur donant resposta a les demandes profession­als i socials. Per fer-ho hem apostat pel projecte Impulsa, un pla estratègic que s’ha gestat amb la participac­ió de tota la comunitat educativa i que s’anirà desenvolup­ant al llarg de cinc anys englobant diferents eixos”. Alhora, el president del Patronat va agrair, en nom de la comunitat educativa, “la implicació de les famí- lies, el personal i els col·laboradors del centre en aquest repte d’una gran entitat que segueix creixent i renovant-se per seguir sent un referent en l’àmbit educatiu”.

A continuaci­ó el president de l’Ampa, David Baulenas, va destacar la complicita­t de la direcció, el Patronat i l’Ampa en aquest gran projecte global, “necessari per adaptar-nos als nous temps i potenciar la qualitat de l’escola”. La professora de Sagrat Cor Sarrià, Susana Tuset, va subratllar la implicació de tot el professora­t “que hem hagut de desaprendr­e per tornar a aprendre”, i va remarcar que “la innovació educativa no és una moda, és un indicador de qualitat”.

EL VALOR DE LA INCLUSIÓ

La intervenci­ó més esperada –i posteriorm­ent la més aplaudida– va ser la de Carmen Pellicer, teòloga, pedagoga, escriptora i presidenta de la Fundació Trilema. Pellicer, impulsora i guia de tot el procés de renovació pedagògica que porta a terme el col·legi Sagrat Cor Sarrià, va destacar la necessitat de gestionar el canvi per preparar els alumnes per als reptes del futur. “Cal revisar què i com necessiten aprendre avui els nostres alumnes perquè desenvolup­in un pensament crític, rigorós i creatiu”. L’experta en innovació pedagògica va dir que “cal ensenyar per construir i viure en un futur diferent, i per això són necessaris canvis en el currículum, en les metodologi­es i en la forma d’avaluar”. Alhora va remarcar un dels grans valors de Sagrat Cor Sarrià: l'aposta per la inclusió educativa. “La inclusió és una inversió en humanitat”, va insistir.

L’acte va inalitzar amb l'actuació dels Castellers de Barcelona, les construcci­ons humanes dels quals –va concloure Clarín–, simbolitze­n que “és gràcies a l’impuls de tots com podem aconseguir grans ites”.

Sagrat Cor Sarrià inicia una nova etapa tenint present la societat actual Les directores pedagògiqu­es treballen amb la Fundació Trilema

 ??  ?? Sagrat Cor Sarrià va ser fundat el 1846 i avui compta amb 2.000 alumnes
Sagrat Cor Sarrià va ser fundat el 1846 i avui compta amb 2.000 alumnes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain