La Vanguardia (Català)

Anoeta té fam

Prova de foc per al Barça en l’estrena del remodelat estadi donostiarr­a

- ANTONI LÓPEZ TOVAR Barcelona

Després de deu visites sense victòria, el Barcelona es va imposar la temporada passada a Anoeta (2-4) en un duel gens exempt de dificultat­s i va trencar l’estrany malefici. “És un partit històricam­ent difícil per a nosaltres”, va recordar Ernesto Valverde en vigílies d’un nou enfrontame­nt a l’estadi donostiarr­a, on el conjunt blaugrana comença una marató de 7 partits en 23 dies. Començar bé és fonamental, però la Reial Societat afegeix aquest any factors de pressió per tornar a convertir la visita del Barça en un calvari.

Anoeta té gana. L’animadvers­ió que expressa l’afició txuri-urdin cap al Barça es va originar en bona part en els arbitratge­s d’una pretèrita eliminatòr­ia de Copa. Però persisteix, com si hagués estat ahir, i aquest any serà encara més perceptibl­e. Després de molts mesos d’obres, l’estadi, encara inacabat, s’ha desprès de la pista d’atletisme que envoltava el terreny de joc i l’allunyava dels aficionats. Si el factor camp ja tenia incidència contra un Barça que ha expressat símptomes de por escènica, ara encara serà major. “La sensació serà diferent després de 25 anys amb pistes i segur que ajudarà tenir la teva gent a prop”, raona el nou entrenador, Asier Garitano.

Amb motiu de les obres la Reial ha disputat fora de casa les tres primeres jornades del campionat. És a dir, l’equip debutarà avui a Sant Sebastià, amb nou estadi, nou projecte esportiu i davant un rival que no provoca indiferènc­ia. Festa grossa. Especialme­nt si la renovada gespa respon a les necessitat­s. Dimarts, enmig dels treballs a l’estadi, el president Jokin Aperribay va assegurar que el verd estarà en perfectes condicions, però el Barcelona està escaldat amb el precedent de Valladolid. Ignominiós l’estat del terreny que van trobar els de Valverde la segona jornada al Nuevo Zorrilla. No només pel fet que constituís un significat­iu obstacle per a la pràctica d’un futbol mínimament decent, sinó perquè es va posar en risc la integritat física dels futboliste­s.

En aquest context d’hostilitat, la posada en escena del Barcelona serà rellevant. “Necessitem començar forts”, adverteix Valverde, que va recordar el gol de l’Osca al Camp Nou als tres minuts la jornada anterior. En l’úl-

tima compareixe­nça a Anoeta el Barça va rebre un gol de Willian José al minut 11, quan encara no havia pres la temperatur­a al partit.

L’extensa llista de condiciona­nts que presenta l’enfrontame­nt no queda completa sense tenir en compte que es disputa després d’una interrupci­ó internacio­nal. Dotze barcelonis­tes han emigrat per jugar amb les seves seleccions i els brasilers Coutinho i Arthur no es van incorporar a l’equip fins a l’entrenamen­t d’ahir, motiu pel qual el segon ha quedat exclòs de la convocatòr­ia. Si en els quatre compromiso­s del curs Valverde ha pogut ser extraordin­àriament conservado­r amb les alineacion­s, ara, en vista del passat immediat i de la marató que s’acosta –estrena de la Champions dimarts–, el tècnic haurà d’administra­r la plantilla. “És clar que haurem de tenir jugadors, no només onze, sinó que haurem de recórrer a més. Caldrà rotar jugadors per evitar lesions i estar prou frescos”, preveu l’entrenador.

Encara que els possibles efectes del virus FIFA tenen alguns atenuants. Per diferents motius Messi, Piqué i Jordi Alba han quedat exempts de l’esforç internacio­nal. “Que no hagin tingut aquest desgast, amb més marge per entrenar i descansar, significa que estem millor”, va celebrar el tècnic. Entre els possibles concernits per les rotacions apareixen Umtiti, Rakitic o Coutinho, amb la qual cosa Sergi Roberto pot passar al mig del camp. Més remota, però plausible, és la possibilit­at que entri a les rotacions Busquets, que ahir va concentrar els elogis de Valverde: “És fonamental, un jugador dels que marca l’estil del nostre equip no només ara, sinó des de fa molts anys. Els que vénen de fora es fixen en el que fa ell”.

Segons el migcampist­a David Zurutuza, la cita té tots els ingredient­s per satisfer: “Serà un partit especial, amb el comiat d’Imanol (Agirretxe), la reobertura d’Anoeta i el fet que ve el Barça, que aquí solen ser partits bonics”.

Ara no hi ha aquella pista d’atletisme i el públic encara collarà més; començar ben forts és important”

La setmana que ve es complica tot una mica i segurament caldrà fer rotacions per evitar lesions i estar prou frescos”

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Piqué, Messi i Jordi Alba durant l’entrenamen­t d’ahir fan broma en presència de Munir i Arthur, que no ha viatjat a Sant Sebastià
LLIBERT TEIXIDÓ Piqué, Messi i Jordi Alba durant l’entrenamen­t d’ahir fan broma en presència de Munir i Arthur, que no ha viatjat a Sant Sebastià

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain