La Vanguardia (Català)

Veto blanc a Miami

Julen Lopetegui diu que “tothom ha de jugar als mateixos camps”

- CARLOS NOVO

El Madrid reprèn la Lliga contra l’Athetic a San Mamés, un escenari on els blancs sempre passen dificultat­s. El partit és ple d’incerteses perquè la resposta després de l’aturada de seleccions sempre és incerta, més per a l’Athletic, que fa tres setmanes que està inactiu perquè es va suspendre el seu partit de la tercera jornada contra el Rayo Vallecano. El dia abans del partit no només va estar marcat pel que pugui passar aquest vespre a Bilbao, sinó pel malestar del club que presideix Florentino Pérez pel partit de Miami entre el Girona i el Barcelona previst per la Lliga per al mes de gener. La posició oficial del Madrid és negar-se a jugar un partit fora d’Espanya perquè entén que suposa una adulteraci­ó del campionat.

Julen Lopetegui va aprofitar la roda de premsa a Valdebebas per afegir-se a la mateixa tesi: “No soc partidari que es jugui a Miami. Tothom ha de jugar als mateixos camps, això beneficia la igualtat de la competició”. El Madrid ja va jugar a Montilivi en la segona jornada de la Lliga i va guanyar 1-4.

L’entrenador del Madrid no va voler revelar si hi haurà rotacions a l’equip, però sí que va assegurar que l’alineació no es farà pensant en el debut a la Champions dimecres contra el Roma: “Només tenim al cap el partit de l’Athletic. I cal afrontar-lo amb el 100% d’energia”.

La incògnita a l’onze del Madrid afecta diverses posicions. Lopetegui diu que té traçat un pla per a la porteria, però encara no se sap amb certesa si Courtois és el porter titular –ja va debutar fa dues setmanes contra el Leganés– o si tornarà Keylor Navas. No es descarta que un jugui la Lliga i l’altre la Champions. Qui sembla poc probable que hi sigui és Casemiro, l’últim a incorporar-se al grup després de dos partits amb el Brasil a Amèrica. Si no juga Casemiro, s’obren possibilit­ats per a Llorente, el seu recanvi natural, o Ceballos, titular amb la selecció espanyola a Elx i amb moltes possibilit­ats de tornar avui a la banqueta. Un cas semblant és el de Nacho.

Intocables Bale i Benzema al davant, tot fa pensar que també jugaran Asensio, un altre dels destacats a la selecció, i Isco, suplent contra el Leganés per rotacions.

A l’Athletic les novetats positives són la tornada a l’equip d’Aduriz i Iñigo Martínez després de les seves lesions. San Mamés registrarà una bona entrada, però no s’omplirà. L’última vegada que l’Athletic va guanyar el Madrid a la Lliga va ser fa tres anys, un 1-0 amb cop de cap d’Aduriz.

Titulars amb Espanya en la golejada contra Croàcia a Elx, Ceballos i Nacho avui apunten a la banqueta

 ?? JUAN CARLOS HIDALGO / EFE ?? L’entrenador del Reial Madrid, Julen Lopetegui, ahir
JUAN CARLOS HIDALGO / EFE L’entrenador del Reial Madrid, Julen Lopetegui, ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain