La Vanguardia (Català)

Yates avança la sentència

El líder arrenca més d’un minut a Valverde abans de la gran etapa de muntanya

- RAMÓN ÁLVAREZ Barcelona

La incursió de la Vuelta a Andorra, on avui es disputarà l’etapa que ha de definir el podi, va tenir un guió inesperat. Simon Yates (Mitchelton) es va avançar a la gran batalla de la muntanya i ahir va provar de sentenciar la cursa amb un atac a la Rabassa que ningú s’esperava. O el líder arriba

ALEJANDRO VALVERDE “Quan ha atacat Yates, s’ha fet complicat i m’he sentit una miqueta desinflat”

amb molta força a aquest final de cursa, com ahir va semblar que evidenciav­a atacant a 10 km de la meta, o avui hi pot haver nova sorpresa, i grossa, si el britànic acaba notant l’esforç que va desplegar per arrencar més d’un minut d’avantatge sobre Alejandro Valverde (Movistar).

Yates no només va donar un cop sobre la taula en un ascens que coneix perfectame­nt, sinó que va aconseguir alterar tots els plans previstos per avui trencant definitiva­ment la cursa i obrint diferèncie­s insalvable­s més enllà del podi. Els 16 km finals d’ascens a la Rabassa es van convertir en una autèntica tria del gran grup en què tot just un grapat de corredors van aconseguir salvar els papers.

La feina no va ser només seva. També van atacar Thibaut Pinot (Groupama), Steven Kruijswijk (Lotto NL) i Nairo Quintana (Movistar), que van ser els primers de provar-ho a les primeres rampes –les més dures– de l’ascens a Naturlandi­a. Va ser allà on van posar fi a una escapada prèvia de Jonathan Castroviej­o (Sky) i Benjamin Thomas (Groupama), l’aventura del qual va concloure a l’esprint intermedi de Sant Julià de Lòria, per estirar i trencar el grup.

El que pocs a la cursa podien sospitar és que enmig de les escaramuss­es de l’ascens fos el mateix líder qui s’aventurés a tibar just després de passar sota la pancarta de 10 km per a meta per agafar Kruijswijk, Quintana i Pinot, l’únic que va ser capaç de mantenir-li el ritme i el que va acabar emportant-se la victòria d’etapa.

Sense donar-se per vençut, Valverde va reconèixer a la meta que el triomf final se li ha complicat. “És més difícil, però no ens podem donar per vençuts”, va assenyalar. El murcià, tot i això, no va transmetre bones sensacions per a l’etapa d’avui, que és l’última oportunita­t per canviar la general. “El cos no sempre respon igual, i m’he sentit una miqueta desinflat”, va confessar, sense amagar que l’ascens se li va fer complicat “quan va atacar Yates”. Avui sí que necessitar­à aquestes forces, fins i tot un miracle.

 ?? ANDER GILLENEA / AFP ?? Simon Yates travessa satisfet la línia de meta de Naturlandi­a (Andorra) després de saltar del grup en els últims 10 km d’ascens
ANDER GILLENEA / AFP Simon Yates travessa satisfet la línia de meta de Naturlandi­a (Andorra) després de saltar del grup en els últims 10 km d’ascens

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain