La Vanguardia (Català)

Els accioniste­s del Joventut obren les portes a Grifols

- Badalona

El Joventut de Badalona va entrar ahir en una nova era. En una votació històrica, la Junta General Extraordin­ària d’Accioniste­s va aprovar per unanimitat una ampliació de capital que permetrà a la família Grífols, mitjançant la societat Scranton, entrar al capital social com a accionista de referència. La Penya passarà de tenir un capital desemborsa­t de 1.220.500 euros a un nou capital màxim de 4.906.000. Els accioniste­s actuals podran adquirir fins a tres accions –a un preu nominal de 60 euros– per cada títol i s’obrirà un termini perquè socis i aficionats que no siguin accioniste­s puguin adquirir també un nombre limitat de títols. La resta de l’ampliació no coberta l’assumirà Scranton, amb la llibertat de cobrir o no tot el capital ofert.

“Això no és la culminació d’una negociació, sinó l’inici d’una cosa nova, perquè establir les línies vermelles amb aquest grup va ser una conversa de 30 segons”, va explicar el president del club, Juanan Morales. El consell va explicar que la forta injecció de capital no es destinarà totalment a amortitzar el deute que arrossega la societat i que n’havia posat en risc la viabilitat, sinó a estabilitz­ar-la i a garantirne el futur. “El club segurament no hauria desaparegu­t, però sí que estava en risc el futur del Joventut tal com l’entenem actualment”, va assegurar Morales.

Els nous accioniste­s de referència, amb arrels a Badalona i alguns d’habituals als partits de la Penya, ocuparan tres dels onze seients del nou consell, segons l’acord assolit abans de l’ampliació. Un dels futurs consellers en representa­ció de Scranton, Ramon Riera, es va dirigir ja ahir als accioniste­s i aficionats de la Penya per presentar el seu projecte. “Som un grup d’amics que ens hem conegut treballant a la mateixa companyia. Fem inversions de diferents tipus i en diferents sectors, entre d’altres el farmacèuti­c, però altres de basades en el territori, una aposta més sentimenta­l que una altra cosa”.

Riera va assegurar que l’entrada d’aquest grup inversor al club no significar­à l’impuls d’un gran projecte esportiu, sinó en la consolidac­ió social i esportiva de l’entitat. “Volem donar estabilita­t al club, no fer fitxatges siderals –va assenyalar el representa­nt de Scrantor–. Volem una Penya més forta i guanyadora, capaç de generar il·lusió. A veure si podem tornar a omplir un altre cop l’Olímpic”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain