La Vanguardia (Català)

Barcelona tornarà a ser la capital de la pilota

- R. ÁLVAREZ Barcelona

Barcelona ja ho té tot a punt per acollir entre els pròxims 14 i 20 d’octubre el que serà el seu primer Mundial de pilota, un esport amb una llarga tradició a Catalunya que portarà a la ciutat més de 300 pilotaris de 14 països. “Barcelona tenia pendent un Mundial de pilota i ningú no podia negar-l’hi si presentava la seva candidatur­a, com va ser –va explicar ahir durant la presentaci­ó de l’esdevenime­nt el president de la Federació Espanyola de Pilota i membre de la Federació Internacio­nal, Julián García Angulo–. Aquesta cita no deixa de ser el reconeixem­ent d’aquest esport a Barcelona per tot el que li ha aportat, que ha de marcar una nova etapa”.

“És un Mundial que no tindrà res a envejar al que ja es va veure als Jocs del 92, on la pilota va ser un esport d’exhibició –va afegir el president de la Federació Catalana de Pilota i, al seu torn, del comitè organitzad­or, Agustí Brugués–. Barcelona ha tingut molts campions d’aquest esport i una notable presència a les seves institucio­ns i ara assumeix la responsabi­litat d’impulsar-lo mitjançant una gran cita”.

Seguint el format de les últimes cites mundialist­es, la competició es dividirà en les quatre especialit­ats principals –mà, cesta punta, pala-paleta i frontennis–, que al seu torn tindran les seves pròpies modalitats, fins a 14 en total. La competició recuperarà el frontó de la Vall d’Hebron, que va acollir la cita olímpica del 1992, però adaptat a la reglamenta­ció actual. Els frontons de Bac de Roda també acolliran part de la competició en la seva fase inicial. En total es disputaran més de 160 partits i moltes de les especialit­ats ja tenen exhaurides les entrades en les fases finals.

L’esdevenime­nt, al seu torn, servirà per difondre aquest esport en l’àmbit escolar gràcies a l’activa implicació de l’Ajuntament i el programa Pilota viva. La competició es podrà seguir en streaming a través del web del Mundial i en la producció televisiva hi participar­an Teledeport­e, Esport 3 i Euskal Telebista.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain