La Vanguardia (Català)

Criteria ofereix comprar als minoritari­s de Saba al mateix preu que als fons

-

Criteria Caixa ofereix 9,35 milions d’euros als accioniste­s minoritari­s de Saba, titulars de l’1,2% del seu capital, perquè li venguin la seva participac­ió en la companyia i l’entitat pugui assolir el 100% de la firma d’aparcament­s. En concret, l’entitat ofereix 1,041 euros per acció. Aquest preu més el que obtindran per un dividend extraordin­ari a finals del mes és el mateix que va pagar Criteria als fons tenidors del 48,7% de les accions aquest estiu.

L’oferiment el va fer el president de l’empresa, Salvador Alemany, durant la junta d’accioniste­s extraordin­ària celebrada ahir en la qual es va donar també el vistiplau a la distribuci­ó d’aquest dividend extraordin­ari de 130 milions amb càrrec a la reserva del pagament d’emissions. Com que Criteria té el 98,8% de les accions, el hòlding de participad­es de La Caixa rebrà pràcticame­nt la totalitat del dividend. D’aquesta manera, l’empresa recuperarà parcialmen­t el desemborsa­ment de 438 milions d’euros que va pagar als fons per quedar-se amb el 48,7% de la societat. Aquests fons eren Grupo Torreal que tenia un 20% de les accions, KKR, un 18,2% i ProA Capital un 10,5%.

“Encara que la companyia ha guanyat volum i massa crítica en un context polític, econòmic i de mercat complex, resulta difícil que Saba pugui trobar les millors condicions objectives per sortir a borsa a curt termini i utilitzar aquesta opció per donar liquiditat”, va assegurar el president de Saba. Precisamen­t, la cotització a la borsa era el principal pla que tenia la companyia per permetre la sortida dels accioniste­s que ho volguessin, si bé no ha pogut portar a terme el projecte.

L’assemblea de la companyia de pàrquings també va aprovar el nomenament de quatre nous consellers per cobrir les vacants produïdes pel canvi de socis: Marcelino Armenter, Susana Gallardo, Juan José López Burniol i José María Mas Millet.

Pel que fa al negoci, el conseller delegat de Saba, Josep María Vila, va exposar les principals dades de la companyia des de començamen­t d’any. Saba va elevar un 4% els seus ingressos d’explotació en els set primers mesos de l’any, fins a sumar 128 milions d’euros. El benefici brut (ebitda) va créixer un 6%, fins als 60 milions.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain