La Vanguardia (Català)

El Port llança una plataforma digital sobre innovació

- BARCELONA Redacció

El Port de Barcelona ha engegat una plataforma de divulgació digital sobre dedicada a les experiènci­es innovadore­s que estan transforma­nt el món de la logística, el transport i els ports a nivell internacio­nal. La iniciativa, batejada com a PierNext, s’editarà en català, castellà i anglès, forma part del projecte Digital Port, que busca impulsar la digitalitz­ació de l’entorn portuari a través de 54 accions.

“La innovació i la revolució digital que estan transforma­nt el nostre sector seran un dels eixos que definirà l’estratègia del Port en els propers anys”, va afirmar ahir la presidenta del Port, Mercè Conesa, en la presentaci­ó de PierNext. La iniciativa actualitza­rà els seus continguts de forma setmanal i els presentarà en forma de reportatge­s acompanyat­s de vídeos, infografie­s i altres recursos gràfics a set seccions: logística, mobilitat, economia, medi ambient, persones i governació i tecnologia. “Si som capaços d’innovar a través de les capacitats digitals que tenim, aquesta innovació l’hem de poder compartir amb altres operadors del sector i entre nosaltres mateixos”, va destacar Conesa. La presidenta del Port va defensar la necessitat de tenir una mirada el més global possible.

La plataforma inclou àrees que es correspone­n amb els sis elements principals del model

smart port: logística, mobilitat, economia, medi ambient, persones i governació, i una d’addicional, la tecnologia, que ha d’incidir en les altres. El responsabl­e de projectes estratègic­s i innovació del Port, Carles Rúa, va detallar que els problemes de les ciutats i dels ports coincideix­en bastant: “L’única cosa diferent és l’habitatge: al port viu la càrrega, la mercaderia, per la qual cosa canviem l’habitatge per la logística”. S’hi tractarà des de l’automatitz­ació de les terminals, fins al gas natural aplicat al transport marítim, passant pel finançamen­t, la xarxes de transport i en com es relacionen els agents de la comunitat portuària.

 ?? CARLOS VÁZQUEZ / ACN ?? La presidenta del Port, Mercè Conesa
CARLOS VÁZQUEZ / ACN La presidenta del Port, Mercè Conesa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain