La Vanguardia (Català)

Marc Lloret DIRECTOR MERCAT DE MÚSICA VIVA

Nous treballs d’Oliver, Guillamino i Chicuelo, i l’adeu de Dr. Calypso al Mercat

- Donat Putx

Vuit edicions fa que Marc Lloret és al capdavant del Mercat de Música Viva de Vic, que avui clausura la 30a edició, un festival que ha anat consolidan­t un perfil profession­al i d’aparador de les novetats de l’escena catalana.

El Mercat de Música Viva de Vic és un espai tradiciona­l de presentaci­ó de nous treballs, com va passar divendres amb les respective­s propostes de Joan Miquel Oliver, Guillamino o Chicuelo. Tres novetats que contrastav­en amb el comiat de Dr. Calypso. La banda barcelonin­a d’ska i altres herbes diu adeu amb una frenètica gira que s’allargarà fins al mes de gener, quan es compliran tres dècades exactes de la seva fundació. Un comiat, cal afegir, que al seu pas per la plaça Major de la ciutat va cridar més a l’alegria que a la tristesa: alt to vital i revindicac­ió, com ha de ser i ha estat en el seu cas.

Joan Miquel Oliver va presentar en format trio les cançons de l’imminent Elektra, tercer volum de la trilogia iniciada el 2015 amb Pegasus. Pel que fa als temes que va avançar –i que van complaure un públic entre el qual hi havia Quimi Portet– van destacar el puntet ballable d’Hipotèrmia i la simpàtica rítmica d’Exploram s’avorriment. Guillamino, que després d’una estada al monestir de Poblet ha gravat Fra Júpiter, va interpreta­r tot el nou àlbum al Mercat, al costat d’un trio i la participac­ió ocasional d’un cor infantil de Granollers. A la seva proposta hi ha una mena de calidesa calmada, estranya i especial, que va aflorar particular­ment en temes com Cançó, Tremolor o Perdura eternament. Hurra també per a Chicuelo, que va iniciar el seu concert tot sol amb la guitarra embastant una taranta, i que al costat dels cinc músics del seu grup –entre els quals la cantaora Thais Hernández– va desplegar un savi equilibri entre tècnica, ànima i duende, amb les peces del seu pròxim disc, Uña y carne, que promet donar-nos molts instants de glòria.

 ??  ??
 ?? LAURA BUSQUETS / ACN ?? Joan Miquel Oliver divendres al Mercat de Música Viva de Vic
LAURA BUSQUETS / ACN Joan Miquel Oliver divendres al Mercat de Música Viva de Vic
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain