La Vanguardia (Català)

Aina Cid MEDALLA DE BRONZE DE REM

- Barcelona DOMINGO MARCHENA

La tarragonin­a Aina Cid i la barcelonin­a Anna Boada, de 24 i 26 anys, van obtenir ahir una històrica medalla de bronze al Mundial de rem que se celebra a Plovdiv (Bulgària), en una prova que serà olímpica a Tòquio 2020.

Els remers –o, millor, les remeres– agafen el relleu als palistes de la selecció espanyola. El recent mundial de piragüisme d’aigües tranquil·les de Montemoro-Velho (Portugal) va acabar amb sis medalles: un or, tres plates i dos bronzes, tots en categories masculines. A aquests èxits cal afegir ara un bronze històric. L’obtingut ahir a la modalitat de dos sense timoner al Mundial de rem per la tarragonin­a Aina Cid i la barcelonin­a Anna Boada, de 24 i 26 anys. La competició, que es va iniciar fa una setmana i acaba avui, se celebra a la localitat búlgara de Plovdiv. Es tracta del primer podi mundial del rem espanyol en 12 anys. Aina Cid i Anna Boada, sisenes als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro del 2016, han fet història per un altre motiu: també és la segona medalla femenina en un campionat del món en la història del rem espanyol. I, a més, és la primera en una distància olímpica, fet que fa alimentar esperances per a la cita dels pròxims Jocs, a Tòquio’20. Les catalanes van arribar a Bulgària amb tota l’ambició del món, malgrat que de portes enfora es limitaven a dir que la seva única aspiració era millorar el cinquè lloc que van aconseguir l’any passat al Mundial de Sarasota (Florida). I tant que el van millorar!

Les últimes tres medalles mundials d’Espanya es remunten al 2006, amb una plata (esquif lleuger masculí) i dos bronzes (dos sense timoner masculí i esquif femení). Espanya també va aconseguir ahir dos sisens llocs, els que van assolir les tripulacio­ns de Jaime Canalejo i Javier García (dos sense timoner) i Rodrigo Conde i Patricio Rojas (doble scull).

 ??  ??
 ?? BORISLAV TROSHEV / EFE ?? Anna Boada i Aina Cid ahir al podi
BORISLAV TROSHEV / EFE Anna Boada i Aina Cid ahir al podi

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain