La Vanguardia (Català)

Adeu a la Copa Davis

El doble francès escombra Espanya, resignada a renunciar a la lluita per l’enciamera

- SERGIO HEREDIA Barcelona

El doble format per Feliciano López i Marcel Granollers va perdre ahir el seu partit (6-0, 6-4 i 7-6) contra els francesos Nicolas Mahut i Julien Benneteau i va liquidar d’aquesta manera la participac­ió espanyola a la Copa Davis.

En 18 minuts el matx estava llest: al primer set, Feli López i Granollers només van guanyar quatre punts

LA CRUA REALITAT “França era estratosfè­rica: la seva parella no ens va regalar ni un punt”, va dir Bruguera, capità espanyol

En 18 minuts, el doble francès s’havia apropiat ahir de la primera mànega. I allà, els espanyols van comprendre que no hi havia res a fer. Res, definitiva­ment. Fins aquell instant, els espanyols havien viscut en un somni. “I si...?”, es preguntava el seu capità, Sergi Bruguera, i també els seus nois. Fins ara, Espanya no havia remuntat mai un 2-0 en contra a la Copa Davis. Mai, en la seva llarga trajectòri­a des de la fundació del Grup Mundial, el 1981.

En 18 minuts, el duo Benneteau-Mahut havia encolomat un set en blanc a Feliciano López i Marcel Granollers. I ja, final de la història. La parella espanyola va ser incapaç d’aixecar el cap a les altres dues mànegues. I es va esfumar el somni. Va perdre per 6-0, 6-4 i 7-6 (7), i així va caure de la lluita per l’enciamera, l’última que es disputa sota el format actual. Si no hi ha canvis d’última hora, el pròxim serà un Mundial de tennis, com passa amb el futbol, en un escenari i data fixos. I es disputarà a finals d’any.

Per a Yannick Noah (58) no hi haurà un adeu millor. Va ser el capità dels francesos l’any passat, quan van guanyar el seu últim títol (en sumen deu en tota la seva història), i tancarà el seu periple a la pròxima final, abans de cedir el relleu a un altre referent del tennis francès, Amélie Mauresmo.

“França ha jugat una eliminatòr­ia estratosfè­rica”, va dir Sergi Bruguera, el capità dels espanyols, que va haver de torejar amb un ventall de contratemp­s, uns de previsible­s i els altres sobrevingu­ts. Entre els previsible­s, l’elecció dels francesos, decantats per una superfície sintètica ràpida i un estadi de futbol, el del Lilla, una olla de pressió que va esparverar els espanyols.

I entre els sobrevingu­ts, la lesió de genoll de Nadal, obligat a retirar-se en les semifinals del US Open, fa tot just una setmana, i les molèsties de Pablo Carreño, que no li havia pogut plantar cara a Benoît Paire en el seu partit de divendres i que tampoc no hauria pogut jugar avui, en cas que calgués un matx decisiu.

“Estic molt orgullós dels meus jugadors perquè van estar lluitant en el segon set per cada punt i al final el partit va ser extraordin­ari –va afegir Bruguera, que va tenir elogis per a tothom, inclosos els francesos–: Julian (Benneteau) i Nicolas (Mahut) van jugar un gran tennis. No ens van donar un sol punt de franc. I nosaltres hem fet el que hem pogut”.

Ahir, els espanyols van poder molt poquet.

L’espanyola era una parella inèdita, al contrari de Benneteau-Mahut, que tenen tres títols ATP i amb prou feines van concedir quatre punts en tot el primer set.

“Intentaré veure això repetit perquè les coses amb calma es veuen millor. Però jo m’he sentit molt impotent dins de la pista. Ha estat un espectacle com han jugat els dos, des de la primera bola del partit”, va dir Feliciano López, fent cara llarga i enrojolat als 37 anys: “Ens sentíem impotents i ridículs. No vèiem on tirar la bola ni com guanyar un punt quan trèiem nosaltres. Òbviament, no m’agradaria retirar-me així de la Copa Davis. Però per a això, el capità m’ha de concedir una altra oportunita­t”.

 ?? PASCAL ROSSIGNOL / REUTERS ?? Yannick Noah, capità francès, celebrant l’accés a la final dels seus jugadors, ahir a Lilla
PASCAL ROSSIGNOL / REUTERS Yannick Noah, capità francès, celebrant l’accés a la final dels seus jugadors, ahir a Lilla

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain