La Vanguardia (Català)

Rivera exigeix a Sánchez que convoqui eleccions i no anteposi “la seva butaca”

Casado demana al president que deixi d’amenaçar els mitjans i doni explicacio­ns

- Redacció

Albert Rivera té pressa per anar a eleccions generals. El líder de Ciutadans no se surt del guió i, en cada intervenci­ó pública, ja sigui al Congrés o en un acte del partit, intensific­a la pressió sobre Pedro Sánchez perquè avanci la convocatòr­ia electoral. Ahir, a Barcelona, Rivera va participar en el primer acte a Catalunya de la plataforma España Ciudadana, patrocinad­a pel seu partit, i va reclamar al president del Govern central que “no anteposi la seva butaca als interessos d’Espanya” i convoqui eleccions. El líder de Cs va augurar que tot el que queda d’aquesta legislatur­a anirà en contra d’Espanya, segons la seva opinió, per les imposicion­s del president Quim Torra o del líder de Podem, Pablo Iglesias.

“Han perdut els papers; el problema no és el PSOE o el PP: és el ‘sanchisme’ que vol pactar amb els separatist­es”, va subratllar Rivera al moll de la Marina de Barcelona. El líder de Cs va assegurar que Torra vol liquidar l’Estat i desobeir ordres judicials, i va justificar la seva petició d’avanç electoral –que va ser aclamada entre crits de “volem votar” per part dels assistents– pèrquè Espanya necessita un govern que no estigui condiciona­t pels independen­tistes. “És fonamental per sentir-nos acompanyat­s i protegits que puguem anar a votar com més aviat millor”, va subratllar.

Sobre la polèmica pels seus estudis de doctorat, una dada que ha hagut de retirar del seu currículum al web oficial de Cs atès que en l’actualitat no els estava fent, Rivera no va dir res. En canvi, sí que va retreure a Sánchez que consideri un atac la seva intervenci­ó en l’última sessió de control al Congrés, que respon al “control parlamenta­ri” habitual. “Si li preguntes per la tesi, llavors sí que ets l’enemic”, va dir Rivera, que va fer una crida a la transparèn­cia i al control democràtic i va demanar el president “que no s’equivoqui d’enemics”.

A Pablo Casado també el persegueix la polèmica pel seu màster. I, així mateix, el president del PP mira de desviar l’atenció cap a la tesi de Pedro Sánchez, si bé el president del Govern ja ha fet públic el text, com li reclamaven, segons informa Carmen del Riego. Casado es va reunir ahir a Lisboa amb els dirigents dels dos principals partits conservado­rs portugueso­s (PSD i CDS-PP) i va participar en una trobada amb mitjans dels dos països. Sobre si pensa dimitir del seu càrrec, Casado ho va descartar i va vincular les presumptes irregulari­tats del seu màster amb el canvi que va

El rector de Salamanca reclama sancions per a les universita­ts “poc curoses”

suposar l’anomenat pla Bolonya. En canvi, va reclamar a Sánchez que doni explicacio­ns sobre la seva tesi doctoral, i li va retreure que hagi enviat un burofax, a títol privat, als dos mitjans de comunicaci­ó que van publicar que havia plagiat part de la seva tesi i que l’havia escrita un col·laborador. Casado va considerar “una amenaça” als mitjans de comunicaci­ó, “un d’ells centenari”, que Sánchez s’hagi acollit al dret de rectificac­ió. “No és bo matar el missatger”, va advertir.

En plena polèmica per les suposades irregulari­tats en titulacion­s de postgrau de polítics, el rector de la Universita­t de Salamanca, Ricardo Rivero, va demanar d’establir “controls i sancions” que previnguin les institucio­ns acadèmique­s d’incórrer en irregulari­tats, un fet que, a parer seu, servirà “perquè es discrimini entre les universita­ts que no han estat curoses i les que sí”.

 ?? TONI ALBIR / EFE ?? Rivera es fa una selfie amb Arrimadas, ahir, en l’acte de la plataforma de Cs al moll de la Marina de Barcelona
TONI ALBIR / EFE Rivera es fa una selfie amb Arrimadas, ahir, en l’acte de la plataforma de Cs al moll de la Marina de Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain