La Vanguardia (Català)

Batet defensa l’“agenda de normalitat” per a Catalunya

La ministra crida a reforçar Sánchez a les municipals

- Barcelona

La ministra de Política Territoria­l i Funció Pública, Meritxell Batet, va declarar ahir que amb el període d’“excepciona­litat” que segons el seu parer pretén mantenir el sobiranism­e, el Govern que presideix Pedro Sánchez impulsa una “agenda de normalitat” en què “es pot parlar de les necessitat­s reals dels ciutadans”. I va defensar que el PSC és el partit de la “Catalunya real”, el que porta “els problemes del carrer a les institucio­ns i no els problemes de les institucio­ns al carrer”.

Batet va fer aquestes declaracio­ns en el marc del consell d’alcaldes del PSC que va tenir lloc ahir a Barcelona i en què va participar juntament amb el primer secretari del partit, Miquel Iceta, el secretari de política municipal, Jaume Collboni, i l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín. Un conclave en què es va aprovar un document de mínims que servirà com a base del programa electoral socialista per a les eleccions municipals del maig del 2019 que s’anirà desenvolup­ant durant els mesos vinents.

“Hem obert una agenda de normalitat en el marc estatutari i constituci­onal, una esperança de futur per a la societat catalana, que està cansada del conflicte i la confrontac­ió i necessita normalitat perquè atenguem les seves necessitat­s”, va dir la ministra. I com a exemples de “la nova etapa” oberta pel Govern central va assenyalar la reunió entre Sánchez i el president de la Generalita­t, Quim Torra, la reunió de la comissió bilateral Generalita­t-Estat, l’obertura de comissions per resoldre els conflictes al Tribunal Constituci­onal i per dur a terme traspassos pendents, la Junta de Seguretatd­e Catalunya i la pròxima reunió de la comissió mixta d’Afers Econòmics i Fiscals.

Però la ministra va advertir que perquè “l’ambiciós projecte” que Sánchez té per a Espanya i per a Catalunya pugui culminar han d’aconseguir un suport majoritari a les urnes. “Necessitem un triomf a les municipals per guanyar més força. Les eleccions han d’impulsar el canvi i consolidar-lo. Podrem guanyar les generals perquè prèviament haurem guanyat les municipals”, va dir.

Per la seva part, Iceta va afirmar

Iceta insisteix en la recerca de “solucions pactades” com l’única manera per tirar endavant

que a les eleccions municipals el seu partit es juga “poder proporcion­ar estabilita­t al Govern central i una perspectiv­a de justícia social i econòmica que reclamen els ciutadans”. Per això va insistir que el seu partit ha de “proporcion­ar un punt de trobada tan ampli com sigui possible”, i va assegurar que no deixaran de “buscar solucions pactades” perquè va opinar que “és l’única manera de tirar endavant”. Per això, va dir: “Convé trobar aquells elements que permetin guanyar la batalla de l’autogovern, del finançamen­t i de la cohesió”.

Cap dels participan­ts no va fer al·lusió en els seus discursos ni van voler comentar res respecte a la polèmica entorn de la tesi doctoral del president del Govern central, Pedro Sánchez.

 ?? QUIQUE GARCÍA / EFE ?? La ministra de Política Territoria­l i Funció Pública, Meritxell Batet, ahir a Barcelona
QUIQUE GARCÍA / EFE La ministra de Política Territoria­l i Funció Pública, Meritxell Batet, ahir a Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain