La Vanguardia (Català)

Troben morts una parella al Poble Sec

Els Mossos estudien la hipòtesi que l’home, de 81 anys, va matar a cops la dona, de 71, i després es va suïcidar

-

Brutal troballa en un pis del districte de Sants-Montjuïc de Barcelona. Ahir es van trobar els cadàvers d’un matrimoni de 81 i 71 anys amb signes de violència.

Fonts pròximes a la investigac­ió han assenyalat que es podria tractar d’un altre cas de violència masclista i que els Mossos d’Esquadra treballen amb la hipòtesi que l’home hauria matat la seva esposa pegant-li amb un bat de beisbol i que després s’hauria suïcidat.

Els Mossos van tenir coneixemen­t dels fets quan passaven 20 minuts de la mitjanit, l’hora en què van rebre un avís de la Guàrdia Urbana de Barcelona que els informava que s’havien trobat els cadàvers d’un matrimoni al seu domicili. El descobrime­nt va ser possible gràcies a la intervenci­ó de la teleassist­ència, que divendres a la tarda va fer una de les comprovaci­ons habituals als usuaris d’aquest servei i va constatar que la parella no responia als seus avisos. Els agents de la policia autonòmica es van personar a l’habitatge i van comprovar que els morts presentave­n signes de violència.

Les víctimes són una dona de 71 anys i un home de 81, tots dos de nacionalit­at espanyola. Els Mossos van informar que no constava cap denúncia de la dona per violència, per amenaces o per maltractam­ents. Tot i això, a mesura que es van fer les primeres indagacion­s va començar a cobrar força la hipòtesi que l’home va matar la seva dona utilitzant un bat de beisbol i que, després, s’hauria suïcidat empassant-se pastilles, si bé aquest extrem els Mossos no el van confirmar. El cos sense vida de l’home el van trobat ajagut al sofà del menjador de la casa, situada al carrer Tapioles del barri del Poble Sec, una de les vies que connecten l’avinguda Paral·lel amb la muntanya de Montjuïc.

La divisió d’investigac­ió criminal dels Mossos d’Esquadra s’ha fet càrrec de la investigac­ió dels fets i el jutjat d’instrucció de Barcelona en funcions de guàrdia ha decretat el secret de les actuacions. L’autòpsia confirmarà si la dona va ser víctima d’un assassinat.

Si es confirma la hipòtesi més probable, aquesta seria la tercera dona víctima de la violència masclista que mor a Barcelona al llarg del 2018 i la quarta a tot Catalunya. Al mes d’agost hi va haver dos assassinat­s de dones a mans de les seves parelles. El dia 6 en va morir una de 78 anys al districte de Sants-Montjuïc i al cap de dues setmanes una altra de 35 anys al barri de Ciutat Meridiana. L’últim cas de violència masclista de què es té constància va passar la matinada anterior a Mataró, quan un home va ferir de gravetat la seva dona mentre dormia.

Des que es van començar a comptabili­tzar les víctimes de la violència masclista, l’any 2003, a Espanya han perdut la vida per aquesta causa prop d’un miler de dones.

EL SENYAL D’AVÍS

El matrimoni el va trobar la Urbana perquè no responia al servei de teleassist­ència

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain