La Vanguardia (Català)

Intent de linxament a un lladre disfressat amb gel·laba

Un grup de veïns magribins s’enfronta violentame­nt a un delinqüent que atemoreix el barri del Palau a Mataró

- FEDE CEDÓ

La tensió ha arribat al límit al barri del Palau de Mataró. La comunitat magribina ha fet justícia pel seu compte contra un delinqüent d’ètnia gitana, conegut com a Miguel el

Borriquito, un prolífic delinqüent que comet les seves maleses disfressat de musulmà, abillat amb una gel·laba.

La situació al barri s’ha tensat amb la presència d’en Miguel, que amb la seva activitat delictiva ha arribat a mobilitzar els patriarque­s de la capital del Maresme, de qui ignora els seus consells, mentre continua malvivint amb la seva família en un local d’un bloc de pisos de l’avinguda Amèrica.

En Miguel subsisteix robant a tota hora. Rebenta cotxes, es baralla amb els conductors que intenten estacionar a les seves places autoreserv­ades i amenaça qui li crida l’atenció. Assalta locals comercials, s’introdueix als estacionam­ents per robar dins els vehicles i comet tota mena de pillatges a plena llum del dia. En un d’aquests robatoris, les càmeres de seguretat el van gravar. Quan el van detenir portava indumentàr­ia musulmana per despistar, cosa que va desfermar la ira de la comunitat magribina.

Des d’aleshores, en dues ocasions, desenes de magribins i subsaharia­ns, molts d’ells petits traficants que tampoc no es deslliuren dels robatoris, han intentat linxarlo, l’última vegada dijous passat. Els magribins li cridaven “no respectes la llei del barri”, mentre el trepitjave­n. Alguns l’immobilitz­aven al terra perquè d’altres el colpegessi­n amb pals, barres de ferro i fins i tot amb un seient de bicicleta. “No es roba, però es trafica”, lamenten uns quants veïns mentre la resta es resigna davant la inacció policial. “Preferim els petits traficants, que no es fiquen amb ningú”, afegeixen.

Però en Miguel no s’amaga i persisteix, desafiador, assegut al local que té ocupat. L’últim incident es va produir dijous a la tarda quan va decidir tallar els tubs de subministr­aments del bloc de veïns, enutjat perquè els residents es van negar a continuar proporcion­ant-li aigua de la comunitat. La situació va derivar en una altra baralla multitudin­ària en què va resultar ferit amb arma blanca un dels fills del clan gitano. En l’última baralla, el Borriquito va llançar una amenaça lapidària que va deixar glaçats els residents: “Juro pel meu pare que calaré foc al bloc”.

AGRESSIONS

Desenes de persones van colpejar el lladre amb pals, ferros i un seient de bicicleta

 ?? LA VANGUARDIA ?? Local de l’avinguda Amèrica on el lladre malviu i emmagatzem­a els objectes robats
LA VANGUARDIA Local de l’avinguda Amèrica on el lladre malviu i emmagatzem­a els objectes robats

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain