La Vanguardia (Català)

Claudia Cardinale torna al desert d’Almeria

- Sevilla

Amb 80 anys, Claudia Cardinale continua aconseguin­t premis a la seva dilatada carrera artística. L’actriu italiana, tot i que va néixer a Tunis el 1939, ha confirmat que anirà a Almeria per recollir el guardó Tabernas de Cinema, que es lliura en el marc de l’Almeria Western Film Festival l’11 d’octubre. El reconeixem­ent a la mítica actriu, que va ser dirigida pels grans del cinema de l’època com Sergio Leone, Luchino Visconti, Franco Zeffirelli o Federico Fellini, es fa coincidir amb el 50è aniversari de l’estrena de Fins que li va arribar l’hora, la pel·lícula que l’actriu va rodar al desert d’Almeria. “Estic molt contenta de tornar a Almeria i tornar a connectar amb els paisatges de Tabernas, que m’evoquen una música molt especial”, ha declarat.

Per al director del festival, Juan Francisco Viruega, el film Fins que li va arribar l’hora marca el moment cabdal de l’esplendor que es va viure al desert d’Almeria als anys seixanta i setanta. “Leone va culminar l’estilitzac­ió del seu llenguatge amb aquesta pel·lícula, que va convertir els seus cinc protagonis­tes, Charles Bronson, Henry Fonda, Jason Robards, Claudia Cardinale i Gabriele Ferzetti en icones de l’spaghetti western”.

El 2014 l’actriu italiana va tornar a la zona per participar en una producció búlgara Twice upon a time in the west (hi havia una vegada a l’oest) en què s’interpreta­va a si mateixa recorrent els llocs en els quals havia rodat les seves primeres pel·lícules. Una de les últimes aparicions de Cardinale al cinema va ser el 2012 a la pel·lícula de Fernando Trueba El artista y la modelo.

 ?? STEPHANE CARDINALE - CORBIS / GETTY ?? Claudia Cardinale al festival de Canes l’any passat
STEPHANE CARDINALE - CORBIS / GETTY Claudia Cardinale al festival de Canes l’any passat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain