La Vanguardia (Català)

Temps de cullera

- Josep Sucarrats JOSEP SUCARRATS, director de la revista ‘CUINA’

Molts nutricioni­stes inclouen la cullera entre les seves estratègie­s d’alimentaci­ó saludable. Així que, en certa manera, l’ús d’aquest cobert garanteix que ens alimentem amb plats complets, elaborats amb consciènci­a, reconforta­nts per al cos. Com veureu, la cullera protagonit­za la portada del nou RECEPTES

by CUINA. Nosaltres sentim afecte per aquest cobert, massa sovint deixat de banda, en aquests temps en què el fast food arracona els antics hàbits alimentari­s saludables que havien caracterit­zat la nostra dieta.

De fet, sabeu que els arqueòlegs afirmen que fem servir la cullera des del neolític? I que, dels tres coberts, segur que és el més antic de tots, i que les primeres culleres van ser les closques dures d’algunes fruites i altres elements de la natura? Les civilitzac­ions grega i romana la van fer evoluciona­r de manera notable, especialme­nt perquè en van dissenyar amb materials nobles com el bronze i la plata. No va ser fins al segle XV que la cullera va prendre la forma amb què ha arribat fins als nostres dies. A la revista trobareu un reportatge que us dóna deu idees per menjar amb cullera de maneres ben diferents. Es tracta de trucs i receptes que, en cada cas, requereixe­n l’ús de la cullera.

Ara és una bona època per assajar-les. És temps de treure els plats fondos del fons del bufet i de dedicar temps al davant dels fogons. El rebost de tardor, sempre generós, ens ho demana. I, una vegada més, comprovare­u que la bona cuina, barreja de coneixemen­ts i afecte, mai no va renyida amb la salut. Per tot plegat, nosaltres desitgem llarga vida a la cullera, símbol del bo i millor de la nostra llarga tradició culinària.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain