La Vanguardia (Català)

Borràs lliura la llista de temes pendents a Guirao

El ministre i la consellera preparen una reunió a Madrid

- Barcelona

Quan el 22 d’agost el ministre de Cultura, José Guirao, i la consellera de Cultura, Laura Borràs, van coincidir al MNAC van acordar una reunió per analitzar els temes pendents entre les dues institucio­ns. Guirao va demanar una llista de qüestions per poder-hi entrar a fons i ahir la consellera Borràs, aprofitant una altra visita del ministre (estrena del Liceu divendres i Setmana del Llibre en Català i Macba, ahir) li va fer a mans un dossier a tall de “llista de greuges”.

El document es divideix en sis àmbits: arxius, tributs, lleis, projectes pendents, dèficits pressupost­aris i Sixena. Fonts del departamen­t han assegurat que a cada un d’aquests apartats es fa un diagnòstic de la situació, dels incomplime­nts del ministeri, quan n’hi ha, i de la posició de la Generalita­t. Des de la conselleri­a s’ha preferit no establir prioritats, ja que tots els temes es consideren rellevants, si bé es reconeix que hi ha peticions que depenen dels pressupost­os i altres que són qüestió de voluntat política. Entre aquestes últimes s’inclou la posició del Ministeri de Cultura sobre les pintures murals de Sixena que són al MNAC i depenen ara d’una decisió judicial, el retorn dels últims papers de Salamanca i d’Àvila o la recuperaci­ó de la taxa de l’audiovisua­l, suspesa després d’un recurs de l’anterior govern del PP. De la mateixa manera es reiteren demandes com la consecució de l’estatut de l’artista i de la llei del Mecenatge o l’antiga reivindica­ció de construir la Biblioteca Provincial de Barcelona. En el capítol pressupost­ari s’advoca per recuperar les subvencion­s d’abans de la crisi i les inversions pendents en diferents institucio­ns teatrals i museístiqu­es.

Per part del ministeri s’insisteix en la voluntat de poder entrar a fons en aquests temes quan se celebri la reunió, prevista a Madrid, i per això havia demanat tenir-ne una llista. “Cal trobar una data, però no s’endarrerir­à gaire, tot i que l’agenda del setembre ja va molt carregada”, afirmen. No es descarta que es pugui aprofitar una visita de la consellera a Madrid –va expressar al ministre el seu desig de visitar el Teatro Real–. De tota manera, des del ministeri s’avança que la llista està supeditada tant a la seva viabilitat com a les prioritats pressupost­àries.

 ?? EFE ?? Comprant a la Setmana del Llibre. El ministre de Cultura, José Guirao (dreta), va comprar una antologia poètica de V.A. Estellés i va demanar un llibre de Manuel Forcano, ja descatalog­at
EFE Comprant a la Setmana del Llibre. El ministre de Cultura, José Guirao (dreta), va comprar una antologia poètica de V.A. Estellés i va demanar un llibre de Manuel Forcano, ja descatalog­at

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain