La Vanguardia (Català)

El número 1

Ter Stegen rellança el Barça amb un parell d’intervenci­ons genials quan venia el caos

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

En el pitjor moment del partit per al Barça, va emergir la figura de Ter Stegen. En els minuts en què el desastre s’entreveia va aparèixer l’alemany per aixecar el seu particular mur i neutralitz­ar les claríssime­s ocasions de la Reial Societat. Amb el marcador en contra, el Barcelona naufragant i els seus companys gairebé dimitint a l’hora de córrer cap enrere, el porter blaugrana va fer dues parades determinan­ts. Després van marcar Suárez i Dembélé i mereixen també el seu raconet de glòria però res d’això no hauria estat possible sense l’actuació estel·lar del porter. Primer va anul·lar un xut de Theo a boca de canó. I tot seguit va desviar una rematada de Juanmi que també transporta­va l’aroma del gol. Dues intervenci­ons consecutiv­es que van canviar el matx.

Els porters dels conjunts grans no solen intervenir gaire però acostumen a sortir retratats, sobretot si cometen alguna errada. En tota la primera meitat Ter Stegen va ser gairebé un simple espectador. Només va sortir en una fotografia, la del gol de la Reial Societat, obra d’Aritz Elustondo. La seva rematada va entrar pel pal que defensava el germànic però no va tenir responsabi­litat perquè va rebre un cacau duríssim. Tot i això, després del descans el Barcelona va deixar encara més espais a la recerca de la remuntada i a camp obert li van arribar els jugadors realistes com si fossin fletxes. Ter Stegen va actuar com a salvavides abans que en l’altra àrea el seu company Rulli, altres vegades clau contra el Barça, no es mostrés contundent en el joc aeri i els de Valverde ho aprofitess­in.

L’alemany va connectar el Barcelona al partit i va fer el boca a boca a un equip que deambulava sense fantasia i que acumulava minuts anodins fins que van arribar els canvis i fins que Ter Stegen va posar el despertado­r. El conjunt barcelonis­ta no es caracterit­za per tenir molts futboliste­s que tinguin la força mental com la seva principal virtut. El seu porter és un d’ells. Perquè a nivell d’autoconfia­nça n’hi ha pocs que el guanyin. Sempre ha estat el primer a creure en si mateix, a reclamar la titularita­t quan no la tenia, a sentir-se el millor per al lloc gairebé des que va arribar.

Ni tan sols veure’s descavalca­t de la titularita­t al Mundial com a homenatge del seu selecciona­dor a Manuel Neuer li ha pogut minar la moral. Va ser un cop, sí, perquè considera que mereixia jugar el campionat després de les seves bones temporades amb el Barcelona però de tornada al Camp Nou res no ha canviat ni al seu cap ni sobre la gespa. Si Sergio Busquets representa com ningú el retrat robot per exercir com a pivot barcelonis­ta, Ter Stegen ha nascut com a porter per jugar a la porteria blaugrana per la seva modernitat, el seu joc de peus i la seva capacitat en l’un contra un.

Si un lloc té ben cobert el Barcelona és la porteria amb Ter Stegen i un Cillessen que sempre ha complert i al qual l’alemany gairebé no li deixa ni les engrunes. Per si Valverde pogués tenir alguna temptació, el de Mönchengla­dbach avança el seu retorn després de les vacances,

UN MINUT FONAMENTAL A camp obert i amb l’equip sense córrer bé cap enrere, Ter Stegen va aturar Theo i Juanmi

FORÇA MENTAL Ni tan sols haver estat suplent al Mundial ha minat la moral de l’alemany, que mentalment va sobrat

com va tornar a fer aquest estiu, quan es va incorporar a Dallas a la gira de l’equip sense estar-hi obligat.

Als 26 anys Ter Stegen celebra la seva cinquena temporada al Barcelona. El club el té ben lligat, amb un contracte fins al 2022 i una clàusula de rescissió de 180 milions. Això no és fútil tenint en compte que ja s’han pagat 80 milions per un porter (Kepa) aquest estiu. Al Barça només li va costar 12 milions. La perspectiv­a del temps permet valorar aquesta operació, liderada per Andoni Zubizarret­a, com una ganga. Quant costaria ara fitxar-lo?

 ?? JAVIER ETXEZARRET­A / EFE ?? En aquesta jugada Ter Stegen va desviar una rematada del jugador de la Reial Societat Juanmi
JAVIER ETXEZARRET­A / EFE En aquesta jugada Ter Stegen va desviar una rematada del jugador de la Reial Societat Juanmi

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain