La Vanguardia (Català)

Valverde: “Són tres punts boníssims, molt lluitats”

- Sant Sebastià ANTONI LÓPEZ TOVAR

A Ernesto Valverde se li va quedar cara d’alleujamen­t amb el xiulet final de Del Cerro Grande. “Són tres punts boníssims, molt lluitats, era molt difícil guanyar a Anoeta, per les connotacio­ns que tenia per a la Reial, amb la reinaugura­ció del seu camp... De manera que sabíem el valor que tenen les victòries aquí, en aquests camps”. I recordava que l’any passat el seu equip ja va haver de remuntar un 2-0 per acabar guanyant 2-4.

Per Valverde la clau de la victòria del Barça va ser la paciència, la constància i la valentia que havia tingut el seu equip per fer un pas endavant després de veure’s perdent 1-0. “Calia posar un marxa més per la necessitat d’anar perdent, i això et suposa assumir més riscos, hem tingut més joc i ells han hagut d’aguantar el nostre ritme”, resumia el tècnic blaugrana, que evitava els dramatisme­s i atabalar-se per preocupaci­ons. “No vaig veure el partit perdut en cap moment, i no me’n vaig preocupat. Esclar que hi ha coses que es poden millorar, però la Reial et pot llençar dues o tres contres i té bons jugadors. Sabíem que guanyar aquí no seria un passeig triomfal. Me’n vaig una mica preocupat, però molt poc, per no dir que gairebé gens, perquè hem posat una marxa més. Això és una cursa de llarg recorregut”, va exposar Valverde, que es va molestar per la pregunta sobre el canvi de Dembélé per Vidal quan faltaven 15 minuts. “Em preguntes només

ERNESTO VALVERDE, MOLEST “Continua passant (que hi hagi crítiques): fas un canvi i guanyes, i t’ho discuteixe­n” ASIER GARITANO, SINCER “Em sembla justa la derrota perquè el futbol és això; m’ha fet mal perdre amb dos gols en dos córners”

per aquest o pels altres? Ens estaven agafant en diverses contres i Arturo ens reforça al mig del camp, pensava que amb ell tornàvem a un 4-3-3 que estava bé... Però bé, continua passant [que hi hagi crítiques]. Fas un canvi i guanyes, i t’ho discuteixe­n”, es queixava l’entrenador.

En el costat donostiarr­a, el tècnic Asier Garitano, fidel a la seva claredat, esvaïa qualsevol dubte sobre el mèrit del Barça. “Sí, em sembla justa la derrota perquè el futbol és això: un córner, segones jugades, lluites... No ho domines, i passa això. Per competir al més alt nivell no pots encaixar dos gols en dos córners. M’ha fet mal”, admetia.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain