La Vanguardia (Català)

San Mamés planta cara al Madrid

L’Athletic va ser millor durant el primer temps i als blancs els va faltar frescor per remuntar a la segona part

- CARLOS NOVO Madrid

El Madrid es va haver d’acontentar amb un empat a Bilbao en un partit abrupte, contra un Athletic que va interpreta­r millor el joc durant el primer temps, però al qual se li van fer molt llargs els 90 minuts. El Madrid va igualar el marcador en el segon temps, però li va faltar frescor, no pas ganes, per decantar el matx al seu favor amb un Athletic molt cansat. Aquest Madrid ha tingut dos compromiso­s seriosos des que va començar la temporada: la Supercopa d’Europa i San Mamés. En cap dels dos no ha estat capaç de guanyar. Potser és un avís.

El Madrid de Lopetegui, això sí, va ser ahir a la nit molt fidel al que vol el seu entrenador. L’equip s’agrupa al voltant de la pilota i ja no vol jugar en llarg. Guanya toc, però perd capacitat de sorpresa. Amb defenses tancades com la de l’Athletic pateix perquè li falta un veritable killer de l’àrea. La primera part de Benzema va tornar a ser lamentable. Ni va xutar a porta ni se’l va veure. En la segona part va millorar una mica, tot i que mai no va tenir ocasions. Quan va poder xutar, va preferir passar la pilota. Bale tampoc no va estar gaire millor, massa amagat en una banda, tret de la jugada de l’assistènci­a de gol.

Si el dubte estava en qui formaria el centre del camp dels blancs, Lopetegui va apostar per Modric, Kroos i Ceballos. El sevillà ha viscut una setmana gran després de ser titular a Elx amb Espanya conper tra Croàcia. A San Mamés no va brillar. Va pagar els plats trencats Isco, que ja es va quedar a la banqueta contra el Leganés el partit de Lliga anterior. Pot ser un senyal per al malagueny, indiscutib­le per a Zidane la temporada passada.

El Madrid va començar bé perquè Asensio va conduir els primers atacs amb perill. L’Athletic va esperar el moment replegat al seu camp. Els blancs van rondar molt l’àrea sense ser gaire perillosos. Els va faltar visió per a l’última passada i la seva pressió va ser poc alta. L’Athletic va arribar menys, però quan ho va fer va tenir més pólvora. La sorpresa en l’alineació de Berizzo va ser la suplència d’Aduriz. Amb Muniain entre línies, la velocitat d’Iñaki Williams va ser un maldecap per a Sergio Ramos i companyia.

Després de dues parades de Courtois, que va tornar a relegar a la banqueta Keylor, l’Athetic va marcar a la meitat del primer temps en una internada per la banda de De Marcos a l’esquena de Marcelo, la via més usual per sorprendre el Madrid des de fa una dècada. La jugada va acabar en un centrada que ningú de la defensa no va poder rebutjar i entre Williams i Muniain s’ho van fer venir bé dur la pilota a la xarxa.

Quedava un quart d’hora del primer temps però al Madrid no se li va posar gens bé l’1-0. Va tenir molt poca resposta ofensiva i va semblar més exposat a rebre un segon gol, que va arribar, però li va ser anul·lat a Raúl García per fora de joc.

La segona part va començar amb canvis. El Madrid va deixar al vestidor Ceballos i el va substituir Casemiro. Això va suposar que Kroos avancés metres. D’entrada el brasiler no va millorar gaire l’equip. Al contrari, Casemiro es va fer present en unes quantes picabarall­es en què es va jugar la targeta, igual que Raúl García, sempre propens a les murrieries i les simulacion­s.

Deu minuts més tard va entrar Isco per Modric, que encara no ha trobat el seu nivell. Allà sí que va notar en positiu la novetat el Madrid, que va guanyar verticalit­at i va poder empatar en una jugada de manual. Kroos va obrir a la banda per a Bale, el gal·lès va temperar bé el centre i Isco va irrompre per sorpresa a l’àrea per rematar de cap l’1-1.

Quedava molt partit i la remuntada blanca semblava previsible. L’Athletic estava molt cansat. Berizzo va introduir força en el centre del camp i el Madrid se’n va anar cap endavant, però amb poca energia i menys idees. Asensio va ser el més perillós, però Unai Simón va intervenir unes quantes vegades amb encert. L’última parada va ser de Courtois. El Madrid es va deixar els primers punts.

Benzema i Bale van recordar les actuacions dels pitjors dies i al Madrid li va faltar molta rematada El porter belga va tornar a ser titular i sembla que ha guanyat la batalla de la porteria a Keylor Navas

?? LLUÍS GENE / AFP ?? Casemiro i Dani García en un moment de màxima tensió durant el partit d’ahir a San Mamés
LLUÍS GENE / AFP Casemiro i Dani García en un moment de màxima tensió durant el partit d’ahir a San Mamés