La Vanguardia (Català)

Un membre de Pussy Riot hauria pogut ser enverinat

-

Un dels membres del grup de protesta rus Pussy Riot va ser traslladat aquest cap de setmana a Berlín per ser tractat d’un possible enveriname­nt, després que el seu estat empitjorés. Piotr Verzilov va ingressar dimarts passat en cures intensives en un hospital de Moscou, quan va perdre la visió i la capacitat de parlar i caminar sense cap motiu aparent.

Des del compte de Pussy Riot a Twitter van assegurar immediatam­ent que Verzilov havia estat enverinat per raons polítiques. Maria Alekhina, portaveu del grup, va explicar ahir que Verzilov estava conscient però molt malalt. La decisió de traslladar-lo fora de Moscou era per consell d’un metge amic del pare de Verzilov, després que li expliquess­in els símptomes.

Verzilov, la seva parella, Veronika Nikulxina, i dos membres més del grup van passar 15 dies a la presó després que el juliol passat, disfressat­s de policies, aconseguis­sin saltar al camp durant la final del Mundial de futbol. Van aturar breument el joc i van tornar a cridar l’atenció sobre el que consideren el poder excessiu del Kremlin i la brutalitat de les forces de l’ordre russes.

El cas és que el presumpte enveriname­nt va tenir lloc tot just cinc dies després que Verzilov concedís una entrevista a l’agència AP, en què va explicar els detalls de la seva acció i els errors de seguretat que hi va haver al Mundial i que deixaven el Govern rus clarament en evidència.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain