La Vanguardia (Català)

Els CDR boicotegen una protesta d’espanyolis­tes contra la immersió

-

Una concentrac­ió convocada a la plaça Sant Jaume de Barcelona pels Comitès de Defensa de la República (CDR) en defensa de l’escola en català, en què van participar ahir uns quants centenars de persones, va impedir que una altra manifestac­ió contra la immersió lingüístic­a, impulsada per col·lectius espanyolis­tes, s’acabés amb parlaments i la lectura d’un manifest en aquesta mateixa plaça, com estava previst.

El col·lectiu independen­tista, que fa que està concentrat a Sant Jaume des de l’Onze de Setembre per exigir la república catalana, va organitzar la contramani­festació quan es va assabentar que la marxa organitzad­a per l’associació Hablamos Español s’acabaria a la plaça. Van fer una crida perquè la gent acudís a defensar el model d’escola catalana i van aplegar uns quants centenars de persones, que van omplir tres quartes parts de la plaça.

Per evitar incidents, els Mossos van establir cordons de seguretat a la Via Laietana i van impedir als espanyolis­tes accedir a la plaça, una decisió que van replicar alguns participan­ts, que van increpar els Mossos i fins i tot van tenir algun frec a frec amb els agents. Finalment, els organitzad­ors van desviar la marxa a la plaça Ramon Berenguer i hi van llegir el manifest. Després alguns manifestan­ts van intentar tornar a Sant Jaume, però els Mossos ho van impedir altra vegada.

 ?? QUIQUE GARCÍA / EFE ?? Els Mossos van crear un cordó a Via Laietana per evitar conflictes
QUIQUE GARCÍA / EFE Els Mossos van crear un cordó a Via Laietana per evitar conflictes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain