La Vanguardia (Català)

Ningú s’estima en Tarracus

- Sara Sans

El discurs oficial segueix el seu curs: els Jocs del Mediterran­i van ser un èxit en tota regla. Tarragona es va projectar al món i hem de donar les gràcies pel llegat que l’esdevenime­nt ha proporcion­at a la ciutat en forma d’anella olímpica, amb un palau d’esports de 18 milions d’euros, un jardí amb llac de 12 hectàrees i una piscina descoberta de 50 metres. El discurs oficial no admet crítica. Quina deslleialt­at!

El certamen va acabar fa dos mesos i mig i els responsabl­es polítics dels Jocs –amb l’alcalde Josep Fèlix Ballestero­s i el regidor Javier Villamayor al capdavant– encara no han dit quantes entrades es van vendre, una xifra que permetria calibrar l’interès real que va generar l’esdevenime­nt. Aquesta dada no figura al guió.

Fa unes setmanes, en una conferènci­a a la Cambra de Comerç de Tarragona, Ballestero­s tornava a presumir de l’anella olímpica –en la seva urbanitzac­ió es van invertir dotze milions– i de l’impacte inqüestion­able que suposa per a la ciutat i, sobretot, per al barri de Camp Clar. Cal mantenir el discurs oficial, malgrat que s’allunyi a marxes forçades dels fets.

La tossuda realitat és que la titularita­t del palau d’esports continua sent de la Generalita­t (que va ser l’administra­ció que el va pagar) i no consta que l’Ajuntament estigui batallant per quedar-se les instal·lacions. No té pressa. I mentrestan­t no destina ni un euro i molt menys personal per fer funcionar la infraestru­ctura. La tossuda realitat és que tampoc no hi ha cap proposta ferma per treure partit al nou parc. No hi ha un pla de gestió ni es discuteixe­n possibles fórmules.

El discurs diu que els Jocs van ser un èxit però més aviat sembla que es treballa per esborrar-ne el rastre. Ja ningú s’estima en Tarracus. L’Ajuntament no està interessat a treure partit a la mascota (pel que realment representa?) i el més probable és que l’empresa que va fer el marxandatg­e n’acabi destruint tot el material. Però el discurs es manté i val més no fer balanç. Val més escudar-se en el “tot ha anat bé”. Val més deixar passar el temps. Si cola, cola. Val més criticar la crítica i entre una cosa i l’altra ningú no respon. I molt menys assumeix responsabi­litats.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain