La Vanguardia (Català)

Liverpool, Osona

L’escena local protagonit­za la vetllada final del Mercat de Música Viva

- Donat Putx

Els concerts “a plaça” han escrit una part important de la història del Mercat de Música Viva, tot reforçant el vincle entre el festival i la ciutat de Vic. Va ser bonic, doncs, que en aquesta edició tan especial, el rovell de l’ou de la capital d’Osona acollís dissabte a la nit joves formacions d’una comarca que sempre ha tingut una escena musical poderosa, de manera que des dels primers vuitanta Vic és reconegut per molts com “el Liverpool català”.

Paula Valls, de Manlleu, va destapar la nit a la plaça major presentant el seu disc Iam al costat d’una banda molt dream team, formada per David Soler (guitarra), Xavi Lloses (teclat), Miquel Sospedra (baix) i Oriol Roca (bateria), amb l’afegiment puntual de Núria Graham, que es va unir al combo a Monsters. De veu brillant i delicada, Valls també és l’autora d’un temari que va transitar per temes com Circles, Days o l’únic tema en català del seu disc, Cançó de bressol, tots d’una elegant factura i una saludable mirada al soul, el rhythm and blues i altres perles negres.

Paula Valls va ser, al seu torn, l’artista convidada dels següents que van ocupar l’escenari, el grup Nyandú, oriünd de la Torre d’Oristà, que presentava el seu tercer treball, Fernando Rogelio Estévez, en què trobem l’espaterran­t i contagiosa El club dels 27 , en què van comptar amb el reforç de Joan Rial, d’Est Oest. Completave­n la nòmina de convidats del concert Oques Grasses (Ens tornarem a veure) i els històrics Duble Buble, que ens van obsequiar amb un bonic viatge al 1986 via Cristina. Un power pop formidable, aquest de Nyandú, que va mostrar una bona i expansiva velocitat amb Seguirem muntant cabanyes i reflexos calidoscòp­ics amb Glòria.

La nit amb accent local va cul-

minar amb el grup Obeses, de Tona, que va defensar el seu cinquè disc, Fills de les estrelles. Una proposta singular, i tantes vegades paròdica, la d’aquest quartet en què se succeeixen picades d’ullet a Queen, al heavy metal o al tecno pop. El punt marcià d’El monstre

de l’armari va destacar a primera hora d’un concert en què no va faltar la coneguda Ens en sortirem, dedicada “als herois” de l’1-O, amb una gran pancarta que reivindica­va la llibertat de Marta Rovira i fotos a l’escenari dels polítics catalans presos i expatriats.

 ?? PERE MASRAMON ?? Un moment de l’actuació de Nyandú dissabte a la plaça de Vic
PERE MASRAMON Un moment de l’actuació de Nyandú dissabte a la plaça de Vic
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain