La Vanguardia (Català)

Tanca la Setmana del Llibre en Català més gran i variada

“Tenim una fira profession­al i consolidad­a”, diu Joan Sala

- MAGÍ CAMPS

La 36a Setmana del Llibre en Català va abaixar la persiana ahir a les 14.00 h a l’avinguda de la Catedral de Barcelona, després de deu dies molt intensos. Les xifres canten. Ha estat l’edició amb més participac­ió d’expositors (210) i amb més varietat de llibres, gràcies a un nou sistema que no permetia que un mateix títol es pogués trobar en més d’una parada. S’han organitzat 265 actes, s’han presentat més de 250 novetats editorials i hi han passat més de 350 autors.

Com a l’edició anterior, i amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, 18 editors i agents literaris de 16 països diferents han visitat la fira i han mantingut 425 reunions amb editors catalans.

Joan Sala, president de la Setmana, es va mostrar molt satisfet per la consolidac­ió i la fortalesa de la fira: “Ja podem afirmar que tenim una fira de llibres profession­al, normal, de país normal. Aquest any les tres potes, mostra, festival i saló de compravend­a de drets, han funcionat d’allò més bé, màxima diversitat, novetats i fons”.

Montse Ayats, presidenta d’Editors.cat, va manifestar: “Estic molt contenta amb els resultats i feliç de veure que allò que van pensar ara fa cinc anys és avui una realitat. La visibilita­t ens permet arribar a nous lectors i estic segura que tindrem una bona tardor de vendes”.

Patrici Tixis, president del Gremi d’Editors de Catalunya, va destacar: “A falta de tenir les xifres definitive­s, tot fa suposar que la Setmana ha estat un nou èxit de públic i de vendes, unes dades que ens confirmen que el model actual és viable i que tenim una fira profession­al que funciona”.

Germà Capdevila, de l’Associació d’Editors de Revistes i Digitals, va declarar: “Per a nosaltres és un privilegi poder participar-hi any rere any, perquè la Setmana ha esdevingut un esdevenime­nt de primer ordre, no només per al sector editorial, sinó per a la cultura catalana en general”.

M. Carme Ferrer, del Gremi de Llibreters de Catalunya, va dir: “La Setmana té voluntat d’expansió del llibre en català per tot el país i sempre hi trobareu el compromís i la complicita­t de les llibreries, que arribem a tot el territori”. Martí Romaní, del Gremi de Distribuïd­ors de Catalunya, resumeix: “Cal recordar els moments durs i difícils d’edicions passades, perquè aquest any ha estat un èxit del sector i una embranzida per al llibre en català”.

 ?? XAVIER CERVERA ?? Parada de la ILC amb les postals amb frases de llibres
XAVIER CERVERA Parada de la ILC amb les postals amb frases de llibres

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain