La Vanguardia (Català)

Renaixemen­t fotogràfic

La Virreina prorroga l’exposició de fotos del període 1973-1982 i presenta catàleg

- JOSEP PLAYÀ

La fotografia “creativa” a Catalunya (1973-1982) és una mostra de la La Virreina Centre de la Imatge que ja ha estat visitada per més de 33.000 persones i que ara ha estat prorrogada fins al dia 14 d’octubre. A més, aquest dimecres, a les 19 hores, a l’auditori Virreina LAB, es presentarà el catàleg amb la participac­ió de la comissària, Cristina Zelich, i altres fotògrafs que participen en l’exposició: Enric Santos, Lluís Casals, Joaquim Reberté, Jordi Garcia, Manel Esclusa, Ferran Freixa, Manel Úbeda, Maria Espeus i Pep Rigol.

La mostra i la publicació analitzen l’aparició a començamen­ts dels anys setanta d’una generació de fotògrafs que reivindiqu­en una fotografia “creativa” o d’autor com un art autònom. Inclou des de l’obertura de Spectrum, la primera galeria especialit­zada en fotografia a Espanya, inaugurada el 1973 a Barcelona, fins a la celebració de la Primavera Fotogràfic­a el 1982. S’han rescatat nombrosos arxius documental­s i una part significat­iva de les produccion­s que aquesta generació va desenvolup­ar durant aquest període. Altres episodis assenyalat­s d’aquests anys són les Jornades Catalanes de Fotografia, a la Fundació Joan Miró el 1980, i la creació del Col·lectiu Català de Fotografia.

L’exposició és exhaustiva i inclou treballs de noms avui tan reconeguts com Pere Formiguera, Manel Esclusa, Joan Fontcubert­a, Marta Sentís, Tony Keeler, Jordi García, Humberto Rivas, Manel Armengol, Toni Catany, Manel Úbeda, Jordi Esteva, Ferran Freixa, Marta Povo o Amèrica Sánchez.

 ?? FOTOGRAFIA CREATIVA ?? LA VIRREINA, OBERTA FINS AL 14/X
FOTOGRAFIA CREATIVA LA VIRREINA, OBERTA FINS AL 14/X

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain