La Vanguardia (Català)

El Madrid troba a faltar el seu tradiciona­l punch

- CARLOS NOVO

El Madrid comença a preparar avui el seu debut a la Champions, dimecres contra el Roma, amb el disgust de la pèrdua dels seus dos primers punts a la Lliga. La sensació torna a ser la mateixa que després de la derrota a la Supercopa d’Europa. L’equip no juga malament, i fins i tot de vegades protagonit­za fases en què ho fa molt bé, però ha perdut pólvora. En els grans partits l’absència de Cristiano Ronaldo encara pesa, perquè Benzema i Bale han funcionat davant rivals de poca entitat però en els compromiso­s de veritat a l’equip blanc li ha faltat rematada, empenta i instint depredador.

Julen Lopetegui s’ha tornat a endur la major part de les crítiques –encara molt tímides– per la seva gestió del partit. Pocs van entendre els canvis, en especial l’últim, per no recórrer a un 9 pur com Mariano quan, després de l’1-1, l’Athletic semblava molt tocat. A la roda de premsa el tècnic no va ser convincent: “Posar Mariano podia haver estat una opció, però crèiem que havíem de donar energia per la banda de Gareth Bale, i crec que Lucas Vázquez ens l’ha donada fins al final del partit”.

També va estranyar que Isco no sortís d’inici, com ja va passar en el partit davant el Leganés. La cara del malagueny a la banqueta va ser un poema durant la primera part. Lopetegui va assegurar que no ha perdut la confiança en ell: “Li tinc plena confiança. A ell i a tota la plantilla. A Isco no el veig per sota del seu nivell”.

Entre els jugadors el punt va tenir un gust agredolç, i les excuses van ser més o menys les de sempre: que la pilota no va voler entrar. Ramos va dir que “San Mamés és un dels camps més difícils d’Espanya”, i Marcelo va comentar que “ens ha faltat més velocitat per crear espais, perquè ells es replegaven molt bé i sabien defensar-se junts i compactes. Potser ens ha faltat una mica més de paciència”. Al club l’empat a Bilbao no es veu com un drama, però sí com un avís. Mariano podria tenir minuts dissabte contra l’Espanyol. Ahir Vinicius va tornar a marcar amb el Castella i als fòrums digitals madridiste­s es demana que entri ja en les convocatòr­ies del primer equip.

Per a Florentino Pérez seria molt important guanyar el Roma a la Champions, dimecres, i dissabte l’Espanyol. Diumenge es farà l’assemblea anual de socis. Serà llavors quan justifiqui l’adeu de Cristiano Ronaldo i l’absència d’un substitut. Li convé que l’equip l’ajudi aquests dies.

Els blancs juguen bé, però els falta definició i determinac­ió per guanyar contra els rivals forts

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain