La Vanguardia (Català)

El derbi espera el Nàstic i el Reus

- ESTEVE GIRALT

S’entreveu un curs dur de rosegar a Tarragona i a Reus, amb el Nàstic nerviós de bon començamen­t i el club roig-i-negre enmig d’un embolic pels problemes econòmics. L’equip grana va salvar dissabte el primer match-ball –a la cinquena jornada de Lliga!–, ja que una altra derrota al Nou Estadi hauria fet rodolar el cap del tècnic, José Antonio Gordillo. El Reus Deportiu, en quadre com a mínim fins al mercat d’hivern, va sorprendre amb una altra victòria a domicili contra un rival, el Tenerife, que gairebé triplica el seu límit salarial (3,1 milions), el més baix de Segona.

A Tarragona envegen el model dels seus veïns, amb un patró de joc clar les tres últimes temporades malgrat els canvis obligats a la banqueta i al vestidor. A Reus sospiren per trobar noves vies de finançamen­t i ampliar la massa social, farts de veure el seu Estadi Municipal gairebé sempre mig buit.

De poc els valdrà tant context quan diumenge comenci un altre derbi, una benedicció per a un territori gens acostumat a tenir dos equips a la categoria de plata. El Reus vol continuar amb una dinàmica superposit­iva tot i les limitacion­s, amb només quinze jugadors del primer equip inscrits i tres nois del filial: per a nota. Planas va donar la victòria a Tenerife.

TEMPORADA DIFÍCIL El límit salarial coarta els reusencs i els dubtes assetgen el nou projecte grana

El Nàstic vol foragitar els seus fantasmes –dues salvacions in extremis les dues últimes temporades– amb la segona victòria del curs, després de trencar contra l’Osasuna amb més cor que futbol un inici horrorós de curs: un empat i quatre derrotes seguides, inclòs l’adeu a la Copa. Diumenge el Reus gaudirà d’un camp ple, cosa que pràcticame­nt només passa contra el seu gran enemic futbolísti­c, i intentarà amargar als veïns les festes de Santa Tecla.

 ?? NÀSTIC ?? El Nàstic va guanyar dissabte el primer partit del curs
NÀSTIC El Nàstic va guanyar dissabte el primer partit del curs

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain