La Vanguardia (Català)

La innovació de Silicon Valley arriba a La Salle-URL amb un programa executiu de tres dies

-

El ritme de la innovació s’està accelerant, alhora que estan canviant els mercats i creant noves oportunita­ts i nous reptes. Les grans empreses, cada vegada més, no són capaces de cobrir per sí mateixes els àmbits de la innovació. Per aquest motiu, el capital de risc, els emprenedor­s i les startups s’estan associant per crear empreses d’alt valor, impacte global i rendibilit­at financera.

Les grans corporacio­ns es troben amenaçades, ja que aquestes noves oportunita­ts moltes vegades excedeixen les seves capacitats internes per donar una resposta ràpida. D’altra banda, els emprenedor­s estan creant empreses amb noves tecnologie­s i models de negoci que permeten el ràpid creixement que aquestes corporacio­ns necessiten, suposant una disrupció respecte a les tradiciona­ls cadenes de valor i els mercats.

A través de les plataforme­s d’Innovació Oberta, les corporacio­ns poden invertir en aquestes noves empreses, fet que els permet experiment­ar, innovar i escalar ràpidament. Per sort, els fons de capital de risc estan entenent aquesta tendència com a ponts d’inversió entre emprenedor­s i corporacio­ns.

La Salle Campus Barcelona, conscient de la situació del mercat, ha decidit apostar per programes que impulsen la innovació oberta i la col·laboració amb d’altres empreses, entitats, institucio­ns i startups per tal d’aconseguir el màxim de sinèrgies possibles i buscar noves formes de creixement.

Però què és exactament la innovació? I la innovació oberta? Com es troba el sector a nivell mundial? Quina és la tendència? Què podem aprendre de Silicon Valley? Què és el venture capital? Com es relacionen actualment les corporacio­ns amb les startups? Què ofereix La Salle-URL als estudiants dins l’àrea de coneixemen­t que afecta aquest ecosistema?

Per resoldre tots aquests dubtes parlem amb el president executiu del Parc d’Innovació de La Salle-URL, La Salle Technova Barcelona, i president de la IASP (Associació Internacio­nal de Parcs Científics i Àrees de Innovació), Josep M. Piqué; i l’expert internacio­nal en innovació, emprenedor­ia i venture capital, Jerome S. Engel. Ambdós, a més, són impulsors del nou programa executiu Venture Capital and Corporate Investor Executive Program de La Salle-URL, on executius i emprenedor­s de tot el món es donaran cita del 15 al 17 de novembre i que arriba a Barcelona directamen­t des de Silicon Valley.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain