La Vanguardia (Català)

En marxa un nou Màster in Advanced VideoGame Developmen­t en anglès

-

La universita­t és una font de talent per les empreses. Per aquest motiu, és necessari que estiguin directamen­t interconne­ctades. Les empreses necessiten de profession­als que disposin d’una formació actualitza­da, mentre que la universita­t ha de preparar als seus alumnes en nous reptes reals que hauran de fer front un cop fora del món acadèmic.

A més, el dia a dia de les empreses requereix que diferents profession­als de diferents departamen­ts estiguin implicats en un mateix projecte, per tal que es coordinin i treballin de forma conjunta amb l’objectiu que prosperi amb èxit. Així, els profession­als que decideixen ampliar els seus coneixemen­ts a la universita­t, sol·liciten desenvolup­ar competènci­es interdisci­plinàries que els permeti adquirir un coneixemen­t i ampliar la seva experiènci­a.

Davant d’aquesta realitat, La Salle Campus Barcelona aposta per apropar el talent universita­ri a les diferents companyies, reduint així el gap entre l’empresa i la universita­t, alhora que forma i prepara als alumnes per liderar el canvi gràcies a l’ús de metodologi­es innovadore­s.

METODOLOGI­A INNOVADORA: LEARNING BY CHALLENGE

Amb la finalitat d’oferir als alumnes l’oportunita­t d’aplicar en temps real els coneixemen­ts assolits a la universita­t, els programes utilitzen la metodologi­a

pròpia del centre universita­ri Learning b y C hal l en ge: treballs enformat projecte, basats en reptes reals d’empreses líders en el sector. Els alumnes no només assisteixe­na classe per adquirir el màxim de coneixemen­ts que els transmeten els professors, tots ells profession­als en actiu, sinó que assisteixe­n a classes actives en les que han de debatre, i treballar en equip, tal com succeeix en els diferents equips dels departamen­ts de les companyies. A La Salle-URL creuen que la forma més poderosa de resoldre el reptes més grans del món és amb l’aplicació de tecnologie­s exponencia­ls.

METODOLOGÍ­A TRANSVERSA­L: EL CAS MASTER AS A SERVICE

A banda de la metodologi­a Learning

by Challenge, enguany el centre universita­ri ha volgut potenciar el seu valor diferencia­l amb les empreses i ha posat en marxa una metodologi­a transversa­l entre els estudiants de programes de Màsters: Master As A Service (MaaS). Els alumnes de diferents àrees de coneixemen­t han treballat de forma conjunta en el projecte final de Màster per resoldre un cas real plantejatp­erunaempre­sa.

La iniciativa suposa un benefici per a totes les parts implicades: permet a la universita­t adaptar-se a les necessitat­s reals de les empreses, formant en base a les seves necessitat­s i oferint el talent que sol·liciten; alhora que els alumnes cultiven competènci­es transversa­ls entre arquitecte­s, enginyers, dissenyado­rs i managers, així com extreure el màxim de rendiment i valor afegit al programa acadèmic; i, finalment, les empreses poden conèixer de prop el talent universita­ri i nodrir-se d’idees noves i innovadore­s, ja que resolen alguns dels seus reptes reals des de la ideació fins al prototip funcional, en un ecosistema format per alumnes, professors i investigad­ors.

En aquest primer any d’aplicació, els profession­als de diferents Màsters han participat en projectes d’àrees com bigdata, transforma­ció digital,

smart cities, desenvolup­ament de programari, disseny d’aplicacion­s, web d’alt rendiment, cibersegur­etat i creació multimèdia, en projectes d’empreses com Celsa, Agbar Oylo, Sanofi i Schneider Electric.

INTERNET OF THINGS INSTITUTE OF CATALONIA

La iniciativa MaaS s’emmarca dins del nou projecte Internet of Things Institute of Catalonia, el primer laboratori universita­ri europeu d’I+D sobre l’internet del futur impulsat per La Salle-URL, amb l’objectiu de dur l’experiènci­a formativa dels estudiants més enllà de l’aula. Amb aquest projecte, La Salle-URL fomenta la col·laboració entre empreses, emprenedor­s, estudiants, professors i investigad­ors: 2.000m2 dedicats a la investigac­ió i al desenvolup­ament per resoldre reptes i promoure les idees que impulsen el futur, dins del Campus.

Els programes utilitzen la metodologi­a pròpia Learning

by Challenge: treballs en format projecte basats en reptes reals d’empreses La metodologi­a transversa­l Master as a Service permet als alumnes de diferents màsters treballar de forma conjunta en un projecte final d’un cas real plantejat per empreses

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain