La Vanguardia (Català)

Ducati contra Márquez

Les Ducati i Márquez prometen una lluita calenta per la victòria, a la qual no optarà el pitjor ‘Dottore’ en 12 anys

- ESPORTS

El poleman Jorge Lorenzo i Andrea Dovizioso es plantegen com la gran amenaça per a Marc Màrquez en el Gran Premi d’Aragó, un duel entre Ducati i Honda, que ja s’ha repetit diverses ocasions aquesta temporada arraconant la Yamaha d’un Valentino Rossi que no ha superat la 18a posició.

Fins i tot el dia en què naufraga estrepitos­ament, en una de les seves pitjors actuacions en els 19 anys en la classe reina, 18è en classifica­ció, Valentino Rossi va robar part del protagonis­me a un poderós Jorge Lorenzo i a l’ardent pugna de les Ducati amb Marc Márquez. El duel promès, el de les màquines vermelles contra el líder de MotoGP, ja està preparat a la graella per a aquest diumenge d’emocions fortes. La cursa tornarà a ser un ball frenètic a tres entre l’illenc –a la pole–, Andrea Dovizioso i el líder.

Les ones d’efecte aquós a l’asfalt, el termòmetre enfilat en els 30ºC i el paisatge agrest de Far West que envolta el circuit aragonès conferien un aire de duel a l’OK Corral entre els tres pistolers més ràpids de MotoGP. Els tres que estan animant el campionat amb les seves batalles des de Brno. Des d’aquella intensa pugna a tres a la República Txeca les Ducati han demostrat que són la principal amenaça de Márquez, els únics que poden frenar-lo, desaparegu­des les Yamaha.

Des de la tornada de vacances, les tres curses se les han jugat els tres mosqueters. Dovizioso es va imposar a Brno i Misano, i Lorenzo a Àustria, tot i que el balear ha arrasat en classifica­ció; un reflex del seu gran estat de forma i anímic. Ahir s’apuntava la tercera pole consecutiv­a –una fita que ningú no aconseguia a Ducati des de Stoner el 2008– amb una última volta superba en la qual pispava la posició preferent per només 14 mil·lèsimes al seu veí italià, que al seu torn l’hi havia pres a Márquez per 65. Tanta és la igualtat entre els tres pilots, separats per 79 mil·lèsimes i amb ritmes de carrera molt similars.

Amb aquests ingredient­s, la prova d’Alcanyís s’intueix intensa, molt calenta i incertamen­t oberta. Qualsevol dels tres podria vèncer. Tots tres estan carregats de raons. Márquez, que no guanya des de Sachsenrin­g, quatre cites enrere, podria deixar el títol vist per a sentència i, segons els resultats, preparar-se un match-ball per a Tailàndia –matemàtica­ment possible si guanya i Dovi és 3r o pitjor–. Lorenzo, que no baixa del podi aragonès des del 2011, s’ha proposat el subcampion­at i guanyar com més curses millor. I Dovizioso esgota les seves remotes opcions de títol.

D’aquí que ahir ja juguessin la carta psicològic­a. “Dels tres, jo soc qui menys té a perdre”, presumia Lorenzo. “El títol és impossible, així que intentaré guanyar el màxim de curses; tinc menys pressió que en Dovi, que no pot caure si vol mantenir la distància, i en Marc té la pressió del títol”, deia el balear, que es veu “amb un ritme molt bo amb tanta calor” i “amb bones possibilit­ats”. Márquez opta per contrarest­ar el setge verbal de les Ducati amb el seu

L’illenc suma la tercera ‘pole’ consecutiv­a pispant a Dovizioso el millor crono per només 14 mil·lèsimes

coixí de seguretat de 67 punts. “Si em recuperen 5, 9 o 11 punts no passaria res. A poc a poc i bona lletra”, comentava el 93, que es permetrà contempori­tzar segons es trobi en pista. I Dovizioso llança un misteriós i amenaçador missatge als rivals: “Abans d’arribar aquí sabia que era molt competitiu, però ara encara estic més content”, deia l’italià, encoratjat després d’haver estat en les últimes tres lluites per les victòries.

Al contrari que el seu paisà Valentino Rossi, que ahir va tocar fons. Va caure al matí, va haver d’anar a la repesca i va firmar el 18è lloc en classifica­ció, amb el qual iguala la pitjor posició de sortida en la cilindrada reina, en els seus 317 GP. La pitjor en 12 anys, des d’Assen 2006. “He canviat la moto dues vegades i no ha servit per a res, no puc anar més ràpid... Així que faré una cursa per sumar algun punt, però no crec que sigui entre els deu primers”, admetia un abatut Rossi, que es pren la crisi de Yamaha amb ironia. “Que com em motivo? Intentaré fer una cursa més ràpida per acabar abans... No sé quin projecte de futur té Yamaha, només espero que faci alguna cosa per millorar la moto. Estem patint molt”.

Pol Espargaró no prendrà la sortida, que es va trencar la clavícula esquerra en una caiguda en l’FP3 i ahir era operat a Barcelona.

 ?? JAVIER CEBOLLADA / EFE ?? Els tres protagonis­tes de dissabte a Alcanyís: Dovizioso segon, Lorenzo a la pole i Márquez tercer
JAVIER CEBOLLADA / EFE Els tres protagonis­tes de dissabte a Alcanyís: Dovizioso segon, Lorenzo a la pole i Márquez tercer

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain