La Vanguardia (Català)

Paul Gosar

CONGRESSIS­TA DELS ESTATS UNITS

- WASHINGTON Correspons­al

El republicà Gosar s’ha alineat amb líders d’ultradreta europeus com ara l’islamòfob britànic Tommy Robinson i el flamenc Filip de Winter. Les seves actituds són tan racistes que fins i tot els seus germans el boicotegen.

El republicà Paul Gosar no és el primer que ha de torejar no només amb les crítiques públiques de l’oposició sinó amb les de la seva família. En plena campanya del referèndum del Brexit, Boris Johnson es va trobar que la seva germana Rachel es va afiliar als liberals per defensar que el Regne Unit continués a la Unió Europea. També són conegudes les diferèncie­s entre Manuel Valls i la seva germana Giovanna sobre Catalunya però almenys ella no ha fet campanya contra ell, com li va passar al pròxim president de Mèxic, Manuel López Obrador, el germà del qual, Arturo, va demanar el vot per al PRI.

Paul Gosar, membre del Congrés d’Arizona, té, tanmateix, un bon embolic familiar. El seu problema es diu Grace, David, Tim, Jennifer, Gaston i Joan. Són els seus germans i tots sis s’han decidit a fer campanya contra ell i demanar el vot pel seu rival. Els sis apareixen en un impactant anunci electoral en què, un a un, expliquen perquè Paul Gosar “no treballa per Arizona”, “no es preocupa per la gent del camp”, “no lluita per una millor seguretat social”. Es presenten pel seu nom de pila i la seva professió (metge rural, advocat, investigad­or .... ) i només al final diuen que són germans del candidat i demanen el vot per al demòcrata David Brill, que apareix somrient com a tancament de l’espot. “És difícil veure el meu germà com una altra cosa que un racista”, diu Grace en un altre anunci que aviat s’emetrà, ha avançat el Phoenix New Times.

Les seves diferèncie­s polítiques van separar fa anys el clan Gosar. Ardent defensor del president Donald Trump, Paul representa el quart districte electoral d’Arizona des del 2011, donant pàbul a tota mena de teories conspirado­res de l’extrema dreta dels Estats Units. S’ha alineat amb líders d’ultradreta europeus com l’islamòfob britànic Tommy Robinson o el flamenc Filip De Winter, amb qui va compartir estovalles el juliol a Londres en un sopar organitzat per Steve Bannon. El 2015 va boicotejar el discurs del papa Francesc al Congrés per les seves posicions “esquerrane­s” sobre el canvi climàtic.

En total, set germans han criticat públicamen­t el seu extremisme els últims anys. Encara n’hi queden dos. Potser pot celebrar amb ells la seva victòria al novembre: Gosar va guanyar el seu escó amb un 71% dels vots el 2016 i els sondejos, a diferència de la seva família, li somriuen.

 ??  ??
 ?? BILL CLARK / GETTY ?? Paul Gosar
BILL CLARK / GETTY Paul Gosar

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain