La Vanguardia (Català)

Un nàufrag del ferri de Tanzània sobreviu dos dies sota l’aigua

- i agències UKARA Redacció

Com ja temien les previsions, el nombre de morts en el naufragi del ferri sobrecarre­gat de passatgers que es va enfonsar dijous a la part tanzana del llac Victòria continua creixent i arribava ahir a les 209 persones. Tot i això, al mig de la tragèdia va sorgir una història d’esperança, la d’un passatger que va aconseguir aguantar 40 hores dins del ferri submergit gràcies a una bombolla d’aire. Un superviven­t més, que s’afegeix als 40 ja rescatats.

El vaixell no podia transporta­r més de cent passatgers, i en portava entre 300 i 400, per la qual cosa les autoritats encara no tenen clar quants cadàvers més poden aparèixer. El ministre de Transport, Isaack Kamwelwe, va assenyalar que ahir s’havien trobat 73 cossos més. Els familiars havien identifica­t de moment 172 de morts.

La petita nota positiva la va posar la història d’Augustine Charahani, un enginyer que treballava a bord i que va aconseguir sobreviure a l’interior del vaixell, gràcies a la bombolla d’aire que es va formar quan l’embarcació es va capgirar completame­nt. Els equips de rescat el van trobar ahir i el van traslladar estable a l’hospital de Busya.

El ferri Nyerere MV va naufragar a només 50 metres del port on anava a atracar, mentre cobria una ruta entre les illes d’Ukerewe i Ukara. Diversos superviven­ts van explicar que el capità del vaixell estava parlant per telèfon. Es va adonar que havia perdut la direcció, per la qual cosa va fer un viratge brusc que va provocar la tragèdia: “Quan ens acostàvem al port vam veure que se n’anava cap a l’esquerra i la zona de desembarca­ment estava a la dreta. De sobte va fer un gir brusc”, va declarar un dels superviven­ts, Ochori Burana, a l’emissora de ràdio TBC 1. A causa del gir algunes persones van caure per la borda i el vaixell va pivotar cap a l’altre costat i va bolcar. Burana va sobreviure ja que va saltar a l’aigua i es va agafar a una roda de goma. Però va perdre sis familiars, que encara no ha recuperat.

El president de Tanzània, John Magufuli, va explicar, en un discurs televisat a la nació, que les informacio­ns inicials apunten que la persona que dirigia l’embarcació no tenia formació oficial i que el capità real no es trobava al vaixell.

 ?? STRINGER / AFP ?? Un grup de rescat ahir al costat del casc del ferri al llac Victòria
STRINGER / AFP Un grup de rescat ahir al costat del casc del ferri al llac Victòria

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain