La Vanguardia (Català)

Eixamplem la base

-

És bo ser optimista si s’és realista; no serveix de res ignorar la realitat. Siguem optimistes amb la perspectiv­a d’un futur millor.

No obstant això, hem d’analitzar el garbull en què estem ficats.

Poca comprensió de les nostres aspiracion­s podem esperar del món si no aconseguim convèncer els més propers, com són els catalans unionistes. Haurem d’admetre que no són l’enemic. Són els nostres conciutada­ns amb els quals haurem de conviure.

A aquests catalans se’ls ha de fer pedagogia perquè entenguin que la independèn­cia beneficia a tothom per igual.

Ja hi ha altres nacions que, tot i ser petites, gaudeixen d’un benestar econòmic i social reconegut. L’administra­ció, com més a prop del ciutadà, més efectiva i controlabl­e és. Solament amb la partida dedicada a l’exèrcit, imagineu-vos quina educació i sanitat tindríem.

Què s’aconseguir­ia assolint la independèn­cia, si la meitat de catalans no hi estan d’acord. Estarem cada quatre anys pendents de les eleccions?

Ningú ha de cedir els seus drets. Tots tindrem l’opció d’expressar-nos en la nostra llengua, com ha estat sempre. Seguirem cobrant les pensions, ja que, com ara, les rebem dels que treballen. No ens deixem enganyar, no perdrem res i hi guanyarem molt.

Per això es vol el canvi i junts ho aconseguir­em.

VALENTÍ MIRÓ PLA

Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain