La Vanguardia (Català)

Detingut un home a Úbeda acusat d’assassinar la seva exdona, de 40 anys

- Agències

Un home de 51 anys ha estat detingut com a presumpte autor de la mort de la seva exparella, una dona de 40 anys, a la localitat andalusa d’Úbeda (Jaén), on centenars de persones es van concentrar poc després per condemnar aquest nou assassinat masclista. La víctima era natural de la localitat sevillana d’Arahal i s’havia desplaçat al municipi jaenès feia uns dos anys, mentre que el presumpte assassí és natural del municipi sevillà d’Osuna, segons han indicat a l’agència Efe fonts de la investigac­ió.

La policia va confirmar que hi va haver una discussió al domicili, tot i que, com que s’ha decretat el secret de sumari, no ha pogut precisar les circumstàn­cies de la mort. Pel que sembla, l’home tenia denúncies prèvies per maltractam­ent.

El presumpte assassí va ser detingut divendres després d’una discussió que va tenir lloc cap a dos quarts de nou del vespre en un habitatge del carrer Vandelvira d’Úbeda.

A la concentrac­ió a les portes de l’Ajuntament hi han assistit nombroses persones, a més de membres de la corporació municipal. També hi havia la subdelegad­a del Govern, Catalina Madueño, i la delegada del Govern de la Junta d’Andalusia a Jaén, Ana Cobo.

La presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, s’ha mostrat “horroritza­da” per la mort i ha demanat de posar fi a la “terrible xacra” de la violència masclista. Al seu compte de Twitter, Díaz ha manifestat: “Estic horroritza­da per un altre crim masclista. Ahir María de los Ángeles va ser assassinad­a a mans de la seva parella a Úbeda. Donem suport a les víctimes i posem fi entre tots a aquesta terrible xacra. El meu condol als seus familiars i amics”.

Si es confirma, aquest cas elevaria a 36 el nombre de morts per violència de gènere des de començamen­t d’any a Espanya (35 dones i un menor).

A aquest tràgic fet s’hi va afegir ahir un altre episodi de violència masclista que va tenir lloc a la localitat de La Rioja de Cenicero, on un home, d’uns 50 anys, va ferir presumptam­ent amb una escopeta la seva esposa, de 38 anys. Va fugir, però desprès es va lliurar a la Guàrdia Civil de la localitat.

Aquest darrer fet va passar a les vuit del matí al domicili del matrimoni, on vivien amb els seus quatre fills, segons va informar a l’agència Efe l’alcalde de la localitat, Pedro Frías. SOS-Rioja va ser el primer de rebre l’avís d’aquest intent d’homicidi per la trucada d’uns particular­s.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain