La Vanguardia (Català)

El terror se suma a ‘Estoy vivo’

La sèrie que va sorprendre per la barreja de gèneres torna dimarts a La 1

- Barcelona

La sèrie Estoy vivo es va convertir en una de les revelacion­s de l’any passat gràcies a la sorprenent barreja de trama policíaca, tocs sobrenatur­als, comèdia, drama i emoció. Un còctel que va donar els seus fruits en audiència (es va acomiadar davant gairebé 2,4 milions d’espectador­s i un 14,6% de quota de pantalla) i que va possibilit­ar una segona temporada, que s’estrena dimarts vinent a la nit a La 1 de TVE. El retorn arrencarà en el mateix punt on va es va acabar la primera temporada: amb l’aparició per sorpresa de la dona de Manuel Márquez (Javier Gutiérrez), quan aquest per fi havia iniciat una relació amb Laura (Cristina Plazas).

La sèrie, creada per Daniel Écija i produïda per RTVE en col·laboració amb Globomedia, té com a protagonis­ta el policia Márquez, que cinc anys després de morir en acte de servei torna en el cos d’un altre agent per acabar la missió de detenir un assassí en sèrie. La primera temporada es va tancar amb la mort del psicòpata i amb l’acostament entre Márquez i la que va ser la seva dona en la vida anterior, Laura. Un amor que es veurà interrompu­t per l’aparició de la dona de l’agent en qui es va reencarnar, que ell ignorava que existís. El repartimen­t principal es completa amb els actors Alejo Sauras, en el paper d’el Enlace entre Márquez i el més enllà; i Anna Castillo, com a companya de patrulla i filla del protagonis­ta.

Després de l’aparició de Lola (Llum Valdenebro), la dona del passat de Márquez, res no serà igual en la vida dels personatge­s i tots s’enfrontara­n a diferents conflictes. Segons va avançar Jesús Rodrigo, director de la sèrie, durant l’últim Festival de Televisió de Vitòria (FesTVal) –on va ser presentada–, si la primera temporada estava protagonit­zada per trames que giraven al voltant de segones oportunita­ts, en la segona giraran sobre el perdó o la incapacita­t per perdonar. També hi haurà presència de temes més socials, i si en el primer lliurament es va abordar l’alzheimer, en aquest segon s’abordarà l’alcoholism­e.

Juntament amb la trama de l’aparició de Lola, n’hi haurà una segona que vertebrarà també tot el lliurament: l’aparició del fantasma d’una nena que ajudarà a conèixer la veritable identitat d’el Enlace. Una història que afegirà uns aires de terror a aquest encreuamen­t de gèneres que per- meten tractar “temes universals com l’amor, l’amistat i la família però des d’uns espais més originals”, segons el seu director, Jesús Rodrigo. Precisamen­t aquesta fórmula és la que ha portat a l’èxit de la sèrie segons l’opinió del director de Ficció i Cinema de TVE, Fernando López Puig: “Parlar de temes quotidians a partir de morts que tornen”.

Durant la presentaci­ó de la sèrie, Javier Gutérrez, el protagonis­ta, va voler trencar una llança a favor de la ficció que es fa a les cadenes generalist­es, davant el prestigi de què gaudeixen les produïdes per plataforme­s de pagament posant com a exemple precisamen­t Estoy vivo, “que era una sèrie molt complicada amb una barreja de gèneres molt arriscada”. Així, va confessar: “Jo vaig ser el primer sorprès de la bona resposta del públic”.

La seva filla en la ficció, Anna Castillo, que a més canta la cançó de capçalera de la sèrie amb Pau Donés, va avançar que aquesta segona temporada és “encara més intensa que la primera” i que en molts moments s’havia sentit identifica­da amb el seu personatge. Per la seva part, Alejo Sauras va assegurar que el paper d’el Enlace “serà segurament un dels personatge­s més bonics que podré tenir en la meva carrera”.

 ?? RTVE ?? L’aparició d’una nena fantasma serà una de les trames del segon lliurament
RTVE L’aparició d’una nena fantasma serà una de les trames del segon lliurament

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain