La Vanguardia (Català)

Miami pot esperar

Amb tres partits en sis dies Valverde haurà de gestionar la plantilla del Barça mentre el Girona aspira a donar la sorpresa

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

És un partit però en són tres. És un matx amb un sabor especial per allò que és un derbi, tot i que sense la rivalitat ancestral dels Barça-Espanyol, i pel xafarranxo que s’ha generat entorn del possible partit a Miami a la segona volta, però també és un xoc que inicia una setmana de tres jornades de Lliga. Per al Barcelona, en sis dies. Avui davant el Girona, dimecres a Leganés i dissabte contra l’Athletic. Per tant l’escenari sembla l’adequat perquè Ernesto Valverde introdueix­i alguns canvis a l’alineació o avui o en el següent matx després de repetir onze en tres de les sis cites de la temporada, saldades totes amb victòria. Malgrat que davant hi hagi un Girona ple d’ambició i que es veurà acompanyat a les grades per 1.200 seguidors, com a part de les contrapres­tacions de la Lliga al club per si s’acaba disputant el partit entre els dos equips als EUA.

“Contra el Girona tenim cert marge perquè vam jugar dimarts passat però després dimecres i dissabte ja suposen una exigència doble. Ja es veurà si hi ha canvis. Demà [per avui] hem d’ estar molt fins per guanyar”, va avisar Valverde, en una frase que potser podria insinuar que el gruix de les rotacions es podria produir a Leganés. Perquè a Ernesto el que el preocupa és el matx d’avui, no el de la segona volta. “El soroll d’un partit d’aquí a tres o quatre mesos em sembla incomprens­ible. És clar que es jugarà, ja veurem on. Les voltes amb Miami em sembla una cosa sorprenent”, va dir Valverde.

El que l’ocupa és la gestió de la seva plantilla i per avui ja estudia alguna modificaci­ó. Homes com Arturo Vidal, Arthur, recuperat d’una gastroente­ritis, Semedo o Lenglet poden tenir la seva oportunita­t. També Denis Suárez, que va entrar en la seva primera convocatòr­ia de la temporada, està disponible. Amb la infermeria gairebé buida l’entrenador blaugrana pot triar, sobretot en la medul·lar, on va enaltir les virtuts de Coutinho, tot i que va admetre que de vegades condiciona l’equilibri “perquè és molt vertical”.

Si el Barça arriba al partit amb confiança després dels seus bons resultats, el Girona no és menys. El conjunt d’Eusebio ve de guanyar a Vila-real i contra el Celta i aquestes dues victòries han apuntalat el projecte del val·lisoletà, que ja va visitar com a tècnic dues vegades el Camp Nou amb la Reial Societat i en totes dues en va sortir derrotat. No és l’únic membre del club de Montilivi amb passat barcelonis­ta. Hi ha aroma blaugrana en tots els estaments de l’entitat, des del president Geli fins al defensa Muniesa.

Els jugadors de l’equip gironí han expressat que han de sortir una mica menys exposats que la temporada passada, quan van intentar tractar de tu a tu el Barcelona i van acabar golejats (6-1). “Cap manera de jugar no t’assegura que pugui sortir bé. N’hem de triar una i dur-la a terme amb determinac­ió. Hem aconseguit dues victòries seguides davant rivals que van portar la iniciativa i gràcies als contraatac­s. És una possibilit­at bona per al Camp Nou perquè el Barcelona normalment

ERNESTO VALVERDE “Ja es veurà si hi ha canvis però el que és segur és que haurem d’estar molt fins per guanyar”

domina, però també podem intentar sorprendre’ls”, va concloure Eusebio, que va demanar al seu equip “que surti a jugar a futbol. Tenim futboliste­s amb qualitat que han guanyat grans equips”.

Valverde no es fia gens del seu rival. “Hem d’entrar forts. Acostumar-nos a donar primer abans de rebre. Potser el Girona fa un pas enrere però amb Eusebio potser farà un pas endavant”, va sentenciar l’entrenador blaugrana, que no es va alterar ni quan li van preguntar per la seva renovació ni per les crítiques al joc. Sobre el primer va dir que “encara som al setembre” i sobre el segon que “les accepta amb esportivit­at”. Valverde, tranquil.

EUSEBIO SACRISTÁN “Hem de sortir a jugar a futbol; tenim homes amb qualitat que han vençut grans equips”

 ?? ALEJANDRO GARCÍA / EFE ?? Ernesto Valverde ahir a Sant Joan Despí
ALEJANDRO GARCÍA / EFE Ernesto Valverde ahir a Sant Joan Despí

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain