La Vanguardia (Català)

Jeroglífic Lopetegui

Les rotacions van deixar un Madrid cansat i més feble

- CARLOS NOVO

Les rotacions massives van desnatural­itzar un Madrid que semblava haver assolit la velocitat de creuer ideal davant el Roma i ahir a la nit va estar a prop de deixar-se sorprendre per l’Espanyol. Julen Lopetegui, sense dir ni mitja paraula sobre l’onze contra l’Espanyol, ja havia insinuat entre línies que hi hauria rotacions. N’hi va haver. No va descompond­re el sistema perquè jugui qui jugui l’equip sembla abonat al 4-3-3 però avui dia calen totes les arts endevinatò­ries per saber cada dia de partit qui apareixerà en l’onze del Madrid.

Les dificultat­s per saber l’alineació van arribar des de la mateixa convocatòr­ia, en què Lopetegui va incloure vint jugadors per descartar-ne a última hora dos: Casilla i Vinicius.

De tots els canvis introduïts només dos semblaven clars per endavant. Odriozola hauria de debutar perquè l’entrenador havia confirmat divendres que Carvajal no entrava en la convocatòr­ia per molèsties musculars. El donostiarr­a no va treure rèdit de les pujades per la seva banda. També es donava per fet que Courtois tornava a la titularita­t després del pas de Keylor Navas a la Champions.

La resta tot van ser sorpreses. Marcelo se’n va anar a la banqueta i el seu lloc se’l va quedar Nacho, que tornava després de molt de temps al lateral esquerre. Marcelo havia jugat sempre, si bé va ser substituït a Montilivi, fet que el mateix Marcelo va criticar amb acritud.

La novetat al centre del camp va ser l’absència de Toni Kroos, fins ara un altre dels intocables. L’alemany havia jugat fins i tot de mig centre defensiu a San Mamés. Modric, absent els primers partits, i Casemiro, es van mantenir fixos. La novetat va ser la presència de Dani Ceballos al lloc de l’alemany. El d’Utrera va ser dels més destacats.

En la davantera la sorpresa va ser la ració de banqueta per a Bale, un altre dels que porta bastant malament no jugar. En aquest cas la suplència es podia intuir perquè l’estadístic­a reflecteix que si el gal·lès juga sis o set partits seguits té clar risc de trencar-se. Per aquella banda es va moure Isco, que ja ha jugat altres vegades en aquesta posició, tot i que amb molta llibertat de moviment.

També per l’atac es va moure Asensio, ara mateix potser el més desequilib­rant de la plantilla i ahir a la nit l’autor del gol que va significar el triomf. Qui no va perdre el lloc va ser Benzema, inamovible per a tots els tècnics, amb independèn­cia que estigui en ratxa o malastruc. La titularita­t de Benzema va convertir en carn de banqueta Mariano, l’home més esperat per l’afició, que va disposar de l’última mitja hora. I què dir de Vinicius. Avui se’l podrà veure a Lleó amb el Castella.

 ?? DANI DUCH ?? Mateu Lahoz recrimina Lopetegui davant de Sergio Ramos
DANI DUCH Mateu Lahoz recrimina Lopetegui davant de Sergio Ramos

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain