La Vanguardia (Català)

El Barcelona s’emporta el derbi femení

- RAMÓN ÁLVAREZ Barcelona

El Barcelona es va adjudicar ahir el primer derbi de la Lliga Iberdrola (0-3) després de la golejada de la Copa Catalunya disputada a Tàrrega a finals d’agost. El duel d’ahir al migdia a la ciutat esportiva Dani Jarque, tot i això, poc va tenir a veure amb aquell matx de pretempora­da. En aquesta ocasió, les blanc-i-blaves van plantar cara i van competir durant tot un intens primer temps, fins que la defensa local Inés, en el primer córner del segon període (48), va obrir el marcador marcant-se a pròpia porta quan intentava refusar.

A partir d’aquí, les blaugrana van aconseguir controlar un partit que havien dominat a plaer, tot i que sense veure porteria gràcies al plantejame­nt defensiu de Joan Bacardit, un 5-3-2 que va fer aigües a partir del primer gol. No obstant això, les de Fran Sánchez no van matar el partit fins que el tècnic va decidir moure la banqueta per donar entrada a Aitana Bonmatí i Andonova, que, en una de les seves primeres accions, va aconseguir el 2-0 en una jugada personal (74). Menys de 10 minuts després, Mariona va aconseguir el definitiu 3-0 després d’una perfecta combinació amb les mateixes Bonmatí i Andonova (82). La meta local Mariajo va evitar que el resultat fos més voluminós.

Per més que el tècnic blanc-iblau va moure la banqueta en aquests últims minuts a la recerca d’un reacció, ni la portera blaugrana Sandra Paños va tenir feina ni l’Espanyol va arribar ja a tenir opcions de competir, per més que el d’ahir fos un dels derbis més equilibrat­s de les últimes campanyes.

La victòria manté les blaugrana a la zona alta de la taula malgrat no haver disputat a la segona jornada el partit amb el Llevant per la indisposic­ió de mitja plantilla després de tornar del Kazakhstan en el partit dels setzens de la Champions femenina. El partit es jugarà el 24 d’octubre.

?? FC BARCELONA ?? La blaugrana Vicky Losada pugna amb l’espanyolis­ta Berta Pujadas