La Vanguardia (Català)

Indult al ‘toro’ d’Ascoli

Els pilots acceptarie­n donar una segona oportunita­t a Fenati

- Alcanyís

Des d’Ascoli, Romano Fenati (22 anys) veurà avui les curses per televisió... Si és que n’hi han quedat ganes. El pilot de Moto2, tot i estar absent, continua sent protagonis­ta al pàdoc, ara en el paper de víctima. Després de guanyar-se la repulsa dels rivals per la seva greu acció antiesport­iva a Misano (va tocar la maneta del fre a Stefano Manzi quan rodaven a 217 km/h) que li va costar la rescissió del contracte del seu equip actual i del futur, així com la retirada de la llicència per la FIM fins a final d’any, a Motorland a l’italià li han aparegut defensors. Algunes veus de pes advoquen per un indult al toro.

Els que més clar han parlat han estat Marc Márquez i Jorge Lorenzo. “L’acció de Fenati és indefensab­le, no s’ha de fer mai en un circuit, però també crec que s’ha estat injust amb ell i li haurien de donar una altra oportunita­t”, propugnava el pilot mallorquí, que s’equiparava a l’italià en el mateix caràcter “calent”. “Però si veus la seva trajectòri­a no crec que en Romano sigui un pilot inconscien­t que fa bogeries; només ho hauria de tractar amb especialis­tes”, li aconsellav­a.

Per Márquez, “una segona oportunita­t se la mereix tothom; espero que en un futur reflexioni i torni a les pistes perquè és un pilot amb molt de talent; a veure si girem full de seguida”, comentava el català, molt crític amb els atacs que ha rebut Fenati en els mitjans i les xarxes socials. “No estic d’acord amb el que s’ha creat mediàticam­ent, em sembla massa, semblava que hagués matat algú, que el nano s’hagués de suïcidar. Càstigs, sí, però tampoc la manera com se l’ha atacat. No calia”.

La majoria de pilots coincideix­en en dos aspectes: que Fenati mereixia una sanció més dura, exemplar (que la FIM ha ampliat a 6 curses amb la suspensió de la llicència tot el 2018), i que, fins i tot admetent que va cometre “una acció que no té perdó” –com deia Pol Espargaró–, l’italià ha estat objecte d’un atac desmesurat. El noi, que ha tornat a treballar a la ferreteria del seu avi, va dir que es retirava del motociclis­me, tot i que segons el president de la FIM vol tornar el 2019. Ara per ara no té equip, tot i que ja hi ha moviments. La FIM li obriria les portes per recuperar la llicència, previ compliment de les condicions del seu codi, que inclou una valoració psicològic­a.

Però no tots estan per l’indult. Cal Crutchlow, un dels més crítics amb Fenati, és partidari d’un càstig definitiu. “No canvio la meva manera de veure-ho. Ell ha demanat perdó i ara tothom s’ha de sentir malament, però no me’l crec. No som àngels a la pista, però el que va fer són altres límits”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain