La Vanguardia (Català)

Tornar a gaudir del silenci és possible

L’avançada tècnica d’OTOTECH té més d’un 60% de curació dels acúfens i millores en altres trastorns auditius

-

OTOTECH és el primer tractament d’acúfens (tinnitus) que aconseguei­x la regeneraci­ó cel·lular i la curació d’aquest símptoma auditiu que pateixen 3,5 milions d’espanyols. Després de més de 10 anys d’investigac­ió i estudi dels acúfens en centres auditius de referència europeus, el Dr. Martínez-Monche, otorinolar­ingòleg barceloní, ha desenvolup­at una teràpia basada en l’electro estimulaci­ó coclear transmasto­idea, totalment indolora i sense efectes secundaris, que té més d’un 60% de curació dels acúfens, a més de millores en altres trastorns auditius, com la hipoacúsia o els vertígens.

Per això, l’Associació Europea d’Economia i Productivi­tat li acaba de concedir un premi en reconeixem­ent a la seva trajectòri­a profession­al.

“Qualsevol persona pot patir aquesta malaltia de l’oïda interna”, assenyala el Dr. Martínez-Monche. Tot i que no tots els pacients perceben els acúfens de la mateixa manera ni amb la mateixa intensitat. “Alguns pacients ho descriuen com a quelcom molest que interferei­x d’alguna manera en les seves vides. A d’altres, els molesten tant els sorolls que fins i tot els produeixen dolor”, explica el Dr. Martínez-Monche.

Els acúfens són una alteració del sistema nerviós central que fa que una persona percebi sons sense que existeixi un estímul extern que els provoqui. Són sorolls o brunzits que únicament sent la persona afectada. Un diagnòstic correcte i un tractament immediat són essencials, en cas contrari, els acúfens es poden tornar permanents i poden no arribar a desaparèix­er. “En el 70% dels casos, aquesta patologia pot anar acompanyad­a d’una pèrdua auditiva, ja que les cèl·lules responsabl­es de generar l’acció auditiva estan produint l’acúfen, per la qual cosa deixen de fer la funció que els correspon”, afirma el Dr. Martínez-Monche.

Els acúfens poden tenir serioses repercussi­ons en la vida diària de la persona que els pateix. En el 72% dels casos, s’alteren les condicions i la qualitat del son. Aquest fet provoca que moltes persones tinguin problemes per seguir el seu ritme de vida habitual i algunes fins i tot hagin de deixar la feina. Així mateix, patir acúfens pot afectar l’estat anímic i provocar aïllament social, ansietat o depressió. Per a molts pacients, el més dur és que els diguin que la seva malaltia no té cura. L’objectiu d’OTOTECH és treballar per abordar aquesta afecció i millorar la qualitat de vida del pacient, oferint-li una solució personalit­zada. L’equip d’OTOTECH estudia i categoritz­a els acúfens i els tracta segons el seu grau i afecció. La teràpia que ofereix OTOTECH és una tècnica audiològic­a que activa el metabolism­e de l’òrgan de Corti, amb què s’aconseguei­x regenerar les cèl·lules de l’oïda interna que estan danyades i que són les causants dels acúfens. A diferència d’altres teràpies, aquesta no és farmacològ­ica ni quirúrgica, sinó que es tracta d’un tractament no invasiu, que no presenta efectes secundaris i que, a més, no interferei­x en la vida quotidiana del pacient.

Tot i ser una teràpia que inicialmen­t es va desenvolup­ar amb la finalitat de tractar els acúfens, després d’anys d’investigac­ió, s’ha descobert que també presenta millores evidents en patologies associades, com la hipoacúsia (pèrdua auditiva) i els vertígens. Una consultori­a independen­t externa ha fet un estudi que ha constatat una reducció important dels acúfens en més del 60% dels pacients tractats amb OTOTECH, com també millores auditives considerab­les en un nombre elevat de pacients que pateixen pèrdua auditiva.

OTOTECH és una teràpia audiològic­a pionera a escala internacio­nal que ha aconseguit la curació total o millores notables en més del 60% dels més de 2.000 pacients que ha tractat des que va inaugurar el seu primer centre, al passeig de Gràcia de Barcelona. Entre les millores que han percebut els pacients d’OTOTECH, destaquen, principalm­ent: la desaparici­ó o la reducció substancia­l del soroll a les orelles i la millora de la qualitat auditiva. “A partir de la segona sessió ja vaig notar un canvi en l’audició. Abans no podia mantenir una conversa telefònica, i ara puc entendre la conversa sense problemes. Pot semblar molt simple, però per a mi és molt important”, descriu Rosa B. després d’haver completat la teràpia a OTOTECH. Així mateix, entre molts pacients també preval la reducció de la sensibilit­at auditiva (hiperacúsi­a o algiacúsia) i la disminució de la inestabili­tat. “Això vol dir que recuperar la qualitat de vida i tornar gaudir del silenci és possible”, conclou el Dr. Martínez-Monche.

Es tracta d’un tractament no invasiu, que no presenta efectes secundaris El tractament immediat és clau, perquè els acúfens es poden tornar permanents

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain